DISTRIBUIȚI

Ședința ordinară a CR Raional Sângerei care s-a desfășurat în ultima zi de martie curent a avut la ordinea zilei 30 chestiuni, fiind anevoioasă și cu scântei. Complicații au apărut încă în timpul discuțiilor în comisii în privința adoptării unei decizii în ce privește edificarea bustului lui A. Jdanov, fost lider de partid în raionul Sângerei din perioada 1972-1989, ideie înaintată de către consilierii de stânga din CR care neapărat și-au dorit ca bustul să fie edificat din bani publici în centrul orașului la galeria personalităților.

Chestiunea a fost exclusă de pe ordinea zilei, totodată a fost respinsă acordarea numelui academicienilor Gheorghe și Maria Duca, Bibliotecii Publice Teritoriale Raionale Sângerei. A fost suspendată temporar din funcție pentru presupuse încălcări în serviciu Mihaela Luca, secretara Consiliului Raional și a fost modificată componența comisiilor consultative.
Prima chestiune care a trezit cele mai multe discuții a fost cea a eliberării a lui Ion Bîrsanu din funcția de vice-președinte a CR Sângerei. Domnia sa a negat învinuirile care i se aduc în ce privește lacunele în activitate, utilizarea transportului de serviciu în scopuri personale dar totuși n-a reușit să convingă audiența.

Continuarea citiți în n.16 din 8 aprilie 2022