DISTRIBUIȚI

Comisia Situații Exepționale raională continuă monitorizarea situației răspândirii pandemiei Covid-19 în raion. La data de 13 mai curent avem înregistrate 82 de cazuri confirmate cu această maladie.
Potrivit lui Gheorghe Balea, membrul comisiei și coordonatorul Centrului de Sănătate Publică Sângerei „Din numărul total de îmbolnăviri confirmate, 79 sunt cazuri locale și trei de import. Orașul Sângerei se evidențiază cu cele mai multe cazuri, 30 la număr. Celălalt oraș din raion, Biruința se menține cu 3 cazuri. Dintre localitățile și primăriile raionului, satul Prepelița deține recordul, cu tocmai 10 cazuri. Bilicenii Vechi urmează cu 7 cazuri la zi. Cu câte 6 persoane infectate se înscriu în acest tablou primăriile Alexăndreni și Chișcăreni. Cu câte trei cazuri le urmează primăriile Rădoaia și Sângereii Noi. Câte două persoane cu maladii confirmate sunt înregistrate în primăriile Bilicenii Noi, Cubolta, Dumbrăvița, Heciul Nou. Câte un singur caz au întregistrat localitățile: Pepeni, Iezărenii Vechi, Tăura Veche, Bălășești, Bursuceni, Copăceni. În celelalte primării ca: Ciuciueni, Coșcodeni, Cotiujenii Mici, Dobrogea Veche, Drăgănești, Grigorăuca, Izvoare, Țambula nu este înregistrat nici un caz de pandemie.”
Pandemia Covid-19 lovește mai mult în persoanele de sex feminin. Din numărul total de îmbolnăviri, 57 sunt femei și doar 25 sunt bărbați.