DISTRIBUIȚI

Creează icoane în tehnica mozaicului. Este vorba de Gheorghe Gorun din Sângerei, cunoscut pentru implicarea în amenajarea mai multor lăcaşuri. Majoritatea lucrărilor le dăruieşte bisericilor, dar realizează şi obiecte de cult la comandă.

În trecut, Gheorghe Gorun a lucrat la Uniunea Raională de Consum din Sângerei, dar după închiderea acestei structuri, s-a dedicat în totalitate picturii. Icoanele realizate de Gheorghe Gorun emană lumină, grație gamei de culori pe care o folosește.
„Lucrează mai mult cu culorile aurii, galbene, asta este lumina, lumina din lumină, este soarele, este viața frumoasă pe care o face zi de zi în lucrările sale, în icoane”, a menționat soția iconografului, Eugenia Gorun.Lucrările iconografului din Sângerei au ajuns şi în biserica din Băneşti.
„Sunt făcute într-adevăr, canoanele sunt canonice. Chipurile sunt făcute cum se cere să fie făcută o icoană. Pe urmă l-am rugat să facă și pe clădirea aceasta, unde trebuie ca mănăstirea să fie de icoane înconjurată”, a afirmat Arhimandritul Mănăstirii „Acoperemântul Maicii Domnului” din Băneşti, Nicolae Adam. 

Continuarea citiți în n.17 din 23 aprilie 2021