DISTRIBUIȚI
În poză: participanții la lansarea proiectului

Recent la Sângerei a fost lansat proiectul „Reţeaua transfrontalieră pentru agricultură inovatoare”, finanţat de Uniunea Europeană. Conferinţa de lansare s-a desfăşurat în sala pentru şedinţe a Incubatorului de Afaceri şi a fost deschisă de reprezentanţii Consorţiului de implementare a proiectului.
Asociaţia Obştească „Cutezătorul” în parteneriat cu ONG ”Eurogiunea „Nistru” din oraşul Vinnytsya, Ucraina au adus la cunoştinţa opiniei publice scopul proiectului, care prevede crearea unei reţele transfrontaliere pentru agricultura inovatoare. Zona vizată de proiect sunt raioanele din Nordul Republicii Moldova, inclusiv Sângerei, plus Zona de Centru, (raionul Teleneşti) şi regiunea Vinnytsya din Ucraina. Împreună cu agenţii economici din domeniul agriculturii din raion, la conferinţă au participat reprezentanţi ai raioanelor: Făleşti, Floreşti, Ocniţa, Râşcani, Dondușeni, Rezina, Soroca, Dubăsari, Edineț.
Potrivit lui Vladimir CIORNÎI, Președinte al AO „Cutezătorul” lansarea proiectului nu se face întâmplător la Sângerei. „Suntem în raionul Dvs. în continuarea altui proiect, pe apeluri trecute ce vin din implementarea proiectului privind modernizarea sectorului agricol, vizând crearea unei reţele transfrontaliere, prin intermediul Programului Operațional Comun România – Ucraina – Republicii Moldova, fiind vorba de contrucția Complexului frigorific”.
Managerul local Cristina GRĂJDIERU a prezentat proiectul, argumentând beneficiile acestuia pentru modernizarea agriculturii, de care va avea parte inclusiv sectorul agricol din raion, producătorii de fructe în special. Scopul proiectului este crearea unui cluster agricol și a unui centru pentru agricultura inovatoare…

Mai departe puteți găsi în numărul 8 a ziarului din săptămâna aceasta