DISTRIBUIȚI

Igor Ţâbârnă, candidat din partea Partidului Politic „Şor”

Candidatul este originar din orașul Sângerei. Aici s-a născut în anul 1971 și a absolvit școala medie din oraș, primind atestatul de 10 clase.
Se înrolează în rândurile armatei, după care revine și se înscrie la Colegiul de economie, căpătând specialitatea de economist. Nu și-a găsit un loc de muncă pe potrivă și împreună cu soția pleacă la muncă peste hotare. Timp de 20 de ani s-au aflat în afara țării căpătând venituri pentru construcția casei și creșterea celor două fiice. Trei ani în urmă Igor Țîbîrnă revine la baștină. Din banii câștigați peste hotare își întreține familia, casă și cele trei nepoțele. Simpatizanții partidului Șor i-au înaintat propunerea să candideze în numele Partidului pentru funcția de primar. El a acceptat provocarea. Privind integritatea sa nu declară alte averi decât casa la sol, care este scrisă pe numele soției, nu deține mijloace de transport. Se consideră un om simplu, care tot ce a agonisit e rezultatul muncii sale peste hotare. Deține un cazier juridic curat, nu a avut antecedente penale sau alte contravenții.
Între timp continuă proiecte sociale cum ar fi „Vîrsta de Aur”. Prin aceste activități intervine în viața multor familii defavorizate, a vîrstnicilor care au nevoie de susținere în zilele dificile ale vieții.

Tatiana Luca-candidată din partea Partidului Socialiștilor

În acest scrutin electoral candidata Tatiana Luca reprezintă Partidul Socialiştilor şi candidează pentru prima dată pentru un mandat de primară. Ea deţine doar experienţă de consilier orăşenesc. Împreună cu familia sa ea s-a implicat activ în viaţa oraşului Sângerei, revenind din Portugalia , unde s-au aflat şi au muncit timp de 12 ani. În anii 1999-2008 ea a fost şefa Instituţiei de Alimentaţie Publică Lisabona.Dorinţa comună a familiei a fost să revină acasă şi să investească la baştină. Astfel împreună cu soţul au deschis o afacere.
Deţine o experienţă de muncă vastă, dar şi o pregătire profesională. A absolvit şcoala medie în Limbenii Vechi, raionul Glodeni, unde s-a născut. Apoi a făcut studii , căpătănd specialitatea tehnolog în alimentaţia publică. La Centrul profesional din or.Bălţi a audiat cursurile de contabil-economist. Mai târziu se înscrie la alte cursuri promovate de PRO Business Nord, Bălţi, unde a luat cunoştinţe în business şi administrare.În prezent studiază la Univesitatea Cooperatistă, facultatea contabilitate şi bănci. Cunoaşte mai multe limbi străine, printre care portugheza, spaniola, italiana.
Din declaraţiile sale de avere , se vede că are de toate , şi toate- la vedere,inclusiv mai multe unităţi de transport ale familiei.

Serghei Sincovschi, candidat din partea Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia

La solicitarea cetăţenilor oraşului Sângerei el a decis să candideze la funcţia de primar. Este un om de bună calitate, cu viaţa trăită până acum după bunele norme ale omeniei şi cumsecădeniei, săritor la nevoie şi cunoscător al problemelor oraşului, mahalalei unde locuieşte.
Candidatul Serghei Sincovschi s-a născut în Siberia, bunelul său fiind primar , familia a fost deportată. În anul 1975 a absolvit cu menţiune şcoala medie nr.2 din oraşul Sângerei. După absolvirea şcolii medii a susţinut examenele la Universitatea Tehnică din or. Chişinău. în anul 1980. Deţine abilităţi de bun organizator al muncii unei întreprinderi. În anii 1996-2006 a condus cu activitatea BTA -35 din oraşul Sângerei. În următoarea perioadă a vieţii a activat în calitate de mecanic –şef la SA RED-NORD, pe durata anilor 2010-2018. S-a manifestat ca un specialist competent, profesionist. Pentru mahalaua unde trăieşte este omul de prim ajutor. Iniţiativa a aparţinut lui de a îmbrăca drumul cel puţin în variantă albă. Din proprii bani a adus maşinile cu petriş, pentru că era imposibil cel puţin maşina salvării să răzbată către domiciliile lor.
El se dăruieşte oamenilor şi ştie a construi relaţiile cu ei prin omenie şi cumsecădenie. Este priceput în toate. Aşa s-a dăruit şi construcţiei noii biserici, în numele Sfântului Serafim de Sarov. A muncit la construcţia lăcaşului sfânt discret, fără gând de a-şi construi scară către cer sau a fi înscris în lista ctitorilor bisericii. Cetăţenii oraşului, ştiindu-l de locuitor cu drag de baştină l-au rugat să-şi înainteze candidatura, motivând că persoană şi specialist cum este candidatul ar face lucruri frumoase şi utile la primăria oraşului. Deţine o casă la sol, care şi pănă la moment mai are lucrări de făcut la ea. Are şi o unitate de transport, cu care cară petriş sau instrumentele cu care lucrează la casă sau cu care a ajutat la biserică. La capitolul averi care este necesar să le declare, acestea-i sunt bunurile de valoare.

Vasile Doga, candidat din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova

Candidatul nu este la prima provocare. El a deținut funcția de primar al orașului Sângerei în anii 2011-2015.
Vasile Doga s-a născut la Sângerei, la 31 octombrie 1949. De profesie este zootehnician.
A absolvit Institutul Agricol „S. Frunze” din orașul Chișinău, Facultatea Zootehnie. După studii revenind la baștină în 1974-1982 a lucrat zootehnician. Fiind membrul al Partidului Comuniștilor din Moldova, îndeplinește misiunea de secretar de partid în gospădăria agricolă ,,Biruința’’, între anii 1982-1985.Datorită Responsabilității sale este înaintat în funcții mai înalte. Este numit prim- locțiitor al Președintelui Complexului Agroindustrial al raionului, funcție care o deține între anii 1985-1992. Mai apoi lucrează zootehnician -șef al raionului. În anii 2004-2007 își desfășoară activitatea de specialist principal în cadrul Direcției Agricole raionale.
Urcă trepte și mai înalte. În anii 2007-2011 deține funcția de președinte al raionul Sângerei .Cetățenii raionului îi acordă o altă șansă, alegându-l în funcția de primar al orașului Sângerei și satului Vrănești, mandat care îl îndeplinește în anii 2011-2015. Are o experiență și de consilier raional.

Permanent veniturile în familie și pentru creșterea celor doi copii le-a obținut doar din munca sa de funcționar, cât și din indemnizațiile de consilier. Este o persoană integră, deține o casă la sol, potrivit declației de avere.

Candidat independent -Tudor Mocanu

Este omul care toată viaţa a luptat pentru dreptate şi adevăr, aceasta a fost jertfa sufletului său. Pentru adevăr şi schimbarea la faţă a oraşului a decis să candideze şi să se lupte spre a câştiga încrederea alegătorului. Este un luptător de firea sa, scoate dreptatea şi de la fundul mării, nu pentru sine,dar pentru salariaţi şi membrii sindicatului. Mai apoi pentru cetăţeni, activând în calitate de consilier orăşenesc.Toată viaţa şi-a dedicat-o oamenilor prin munca sa de preşedinte al Uniunii Teritoriale „Agroindsind”.Niciodată nu şi-a rezolvat problemele personale, căutând prin funcţia deţinută să obţină careva favoruri.
Este prea principial şi peste onoarea sa să recurgă la asemenea lucruri.Se dăruieşte oamenilor, inclusiv celor cu care trăieşte în vecinătate. Se implică în lucruri mari, de e nevoie de reparaţia sectorului de drum, de scurgere şi canalizare, de gazificare. El a mobilizat vecinii, a colectat contribuţia pentru realizarea proiectelor respective ori de căte ori a fost necesar.Tot el a condus prima Asociaţie obştească „Crama”, gazificând microraionul cu circa 300 case de locuit. Sunt lucruri recunoscute de mic şi mare. Atât este de implicat şi dăruit sângereienilor, încât tuturora le pare că Tudor Mocanu este sângereian. Originar este din satul Fundul Galbenei, raionul Hânceşti. Fiind absolvent al Institutului Agricol din Moldova, în anul 1982 a fost repartizat în raionul nostru în calitate de agronom. Prin principialitatea sa a deranjat mereu nomenclaturiştii. În august 1989 a fost ales preşedinte al Uniunii Teritoriale Agroinsind Sângerei, unde activează şi până la moment.Toate problememele care le rezolvă sunt doar în favoarea celor care muncesc.
A fost totdeuna în apărarea cetăţenilor. Începând cu anul 2007, având calitatea de consilier orăşenesc, a reuşit cu susţinerea consilierilor şi prinorganizarea oamenilor construcţia în variantă albă a străzii Trandafirilor. A mers mai departe, asfaltând un trotuar cu lungimea de 650 m, construcţia a 4,5 km a reţelei de canalizare, la care au fost conectate 250 de gospodării.
Şi în acest an a fost receptiv ne spun cetăţenii cu recunoştinţă pentru munca lui Tudor Mocanu la solicitarea locuitorilor de pe strada M. Dragan, P.Boţu, şi Tineretului a acordat consultaţii la construcţia a peste 350 m reţele de canalizare. Agenţii economici îi sunt recunoscători pentru iniţiativa sa în scutirea cu 50 % a taxei locale în primul an de activitate . El simte susţinerea cetăţenilor. Pentru funcţia de primar. Această încredere îl obligă să facă şi mai multe pentru oameni şi pentru infrastructura oraşului. Are capacităţi, experienţă şi dăruire. Acestea îi sunt valorile şi averile, cu cei doi copii luaţi împreună şi familia frumoasă pe care o are.
La capitolul integritate, alte averi nu are, decât propria casă , construită cu multă trudă de-a lungul anilor şi o maşină de generaţie veche.

Arcadie Covaliov, candidat din partea Partidului Unităţii Naţionale

Candidatul este o persoană civică activă, s-a manifestat activ în calitate de consilier raional, pe parcursul mai multor mandate. Nu-i om străin în politică, cunoaşte bine cum funcţionează Administraţie Publică Locală, cu ce probleme se confruntă , de ce investiţiii are nevoie ca să prospere şi să se modernizeze.
Arcadie Covaliov este medic de profesie, dermatolog-venerologt. În prezent este şeful secţiei de dermatologie şi venerelogie a Spialului raional din Săngerei. De baştină este din raionul Ungheni, satul Mânzăteşti, dar întreaga carieră profesională a desfăşurat-o în raionul Sângerei, în special în Spitalul raional şi în Consiliul raional în calitate de consilier sau la primărie fiind nu o dată ales consilier orăsenesc. El susţine că nu are alte scopuri decăt să sesiseze asupra neregulilor care sunt în oraşul Sângerei. Acest fapt îl motivează să candideze pentru a soluţiona problemele. Are responsabilitatea să nu dezamăgească alegătorul, cetăţeanul, mai este un bun creştin şi trăieşte cu frica de Tatăl Ceresc.
Cât priveşte integritatea sa, are mai mult ca oricine: o familie frumoasă, o fiică care îi urmează calea, credinţa în Dumnezeu, şi o maşină, de vârsta anilor săi şi a carierei de medic, de mult peste 20 de ani. Declaraţiile sale de avere sunt la vedere. Îşi întreţine viaţa şi familia din salariul de medic şi indemnizaţiile care le-a primit pentru activitatea în Consiliul raional în calitate de consilier.

Tudor Tutunaru, candidat din partea Blocului Electoral „Acum Platforma Da şi Pas”

Tudor Tutunaru candidează la funcţia de primar al oraşului Sângerei din partea Blocului Electoral „Acum Platforma Da şi Pas”.
Este originar din oraşul Sângerei. Aici s-a născut la 10 mai 1968. Şi-a făcut studiile iniţial la şcoala nr. 3 din oraş, astăzi Liceul Teoretic „Olimp”, după care le-a continuat la Liceul de Muzică”Ciprian Porumbescu”, în anii 1981- 1986. Visând să devină muzician, reuşeşte să se înscrie la Academia de Muzică şi Arte, unde studiază între anii 1989-1994. Experienţa profesională este de profesor de muzică şi de administrator la Centrul „Artico”. Dar nu se împacă doar cu acest gen de activitate. Este un bun activist, se implică în politică. Ca să cunoască şi acest domeniu ce ţine de îmbunătăţirea vieţii baştinei sale în anii 2015-2018 studiează la Academia de Administrare Publică, susţine Masteratul în Ştiinţe Politice. În 2015 devine consilier în Consiliul orăşenesc, fiind şi preşedinte al Partidului Politic Platforma DA Organizaţia Teritorială Sângerei. Cât priveste integritatea sa în gestionarea averii şi intereselor personale , deţine o casă la sol,construită de-a lungul anilor din banii câştigaţi prin munca sa şi a soţiei, dar şi prin sprijinul părinţilor. Din declaraţiile sale de avere reese că mai deţine un automobil, folosit pentru necesităţile familiei şi pentru deplasarea copiilor la şcoala muzicală
Cât priveşte cazierul juridic: nu există informaţii despre antecedente penale sau contravenţionale ale candidatului.

Anatolie Hadârcă, candidat din partea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

Anatolie Hadârcă este medic de profesie. El a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie în anul 1994, după care a fost angajat în funcţia de medic funcţionalist în cadrul Spitalului Raional Sângerei, unde activează până în prezent. De asemenea el a activat o perioadă de 12 ani în calitate de medic al Serviciului de Asistenţă Medicală Urgentă. A contribuit la implementarea serviciilor de diagnostic permanent în Spitalul raional . Este căsătorit, tată a doi copii. Îi pasă mult de Sângerei, pentru că originar este de bastină sângerean. În Sângerei s-a născut în anul 1967 şi a absolvit cu menţiune şcoala nr 2, astăzi Gimnaziul „Anton Crihan”. Politica nu-i un domeniu străin, a susţinut mai multe mandate de consilier. A fost consilier orăşenesc în perioada 2011-2019, fiind activ prin propunerile şi sesizările făcute, interpelările adresate, care conţineau problemele venite din partea cetăţenilor. S-a manifestat activ şi ca consilier raional în anii 2011-2015. A făcut parte din comisiile pentru educaţie, medicină, cultură, asistenţă socială.
Este un om nou pentru primăria oraşului şi va aduce noul şi reformarea, odată cu câştigarea fucnţiei de primar. Este o persoană integră, deţine în proprietate o casă de locuit în or.Sângerei şi un automobil.

 Alexandru Pleșca, candidat din partea Partidului Democrat din Republica Moldova

Alexandru Pleşca este jurist de profesie şi candidează pentru primul mandat de primar din partea Partidului Democrat din Moldova. Deţine o carieră profesională meritorie, dar a luat această decizie, pentru că potrivit viziunii sale şi a echipei de tineri care îl susţine, domeniul Administraţiei Publice Locale ar avea nevoie de primari, specialişti în drept şi avocatură. Alexandru Pleşca este originar din oraşul Sângerei. Aici s-a născut la 23 mai 1983. A absolvit scoala nr. 3din oraş, apoi LiceulTeoretic „Mihai Eminescu”. După absolvire în anul 2005 se înscrie la Universitatea de Stat din Moldova, unde studiază cu succes , fiind licenţiat în drept. În anul 2007 absolveşte cursurile de master la USM. Cariera profesională a început-o în cadrul Judecătoriei Sângerei,în anii2009-2010 fiind angajat al acestei instituţii judiciare, dar şi consilier al Preşedintelui Judecătoriei. În 2010 este solicitat în calitate de jurist în cadrul Consiliului raional Sângerei.După o perioadă revine din nou la Judecătoria Sângerei, în calitate de şef al secretariatului.
În ultimii 5 ani a practicat şi practică avocatura. Pe lângă munca în jurisprudenţă , mai are o pasiune, kwondo, este dublu campion.
Este o persoană integră. Ceea ce are a obţinut prin munca sa , nu tăinueşte, are de toate pentru viaţă şi averile îi sunt declarate. Deţine o casă la sol şi două mijloace de transport. Una în posesia sa, alta în serviciul soţiei. Veniturile soţiei prin activitatea firmei pe care o administrează şi serviciile sale de avocat le permit să întreţină familia cu cei doi copii şi casa. Şi să ducă un trai decent şi îndestulat.