Profesioniști în stoparea riscurilor sănătății

Profesioniști în stoparea riscurilor sănătății

939
DISTRIBUIȚI

 

Stimați colegi și specialiști ai Centrului de Sănătate Publică!
Vă adresez sincere felicitări cu ocazia sărbătorii profesionale- Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului. Țin să vă aduc din numele meu personal, calde mulțumiri pentru neobosita trudă a Dumneavoastră. Admir abnegația și angajamentul, valorile pe care le întruchipați, dedicându-vă exercitării uneia dintre cele mai nobile profesii, cea de medic. Vă mulțumesc pentru munca și dăruire a Dumneavoastră, vă doresc realizări profesionale, sănătate, prosperitate, optimism și succese în plan personal fiecăruia precum și celor apropiați Dvs.
Cu sentimente de profundă gratitudine, Pavel FLOREA, directorul Centrului de Sănătate Publică Sângerei.

An de an, în plină caldură a anotimpului, avem ocazia de a onora specialiștii care stau la straja sănătății publice. Mă adresez tuturor colegilor cu multă recunoștință și aprecieri a muncii lor, sunt recunoscător că împreună participăm zi de zi la realizarea programelor teritoriale de promovare a sănătății și al controlului diferitor maladii.
Centrul de Sănătate Publică (CSP) în activitatea sa se ocupă cu realizarea problemelor prioritare de a preveni apariția și răspândirea bolilor transmisibile și nontransmisibile: anume maladiile cardiovasculare, cancerul, obezitatea și diabetul zaharat, a maladiilor căilor respiratorii, asigurând un răspuns rapid în cazurile de urgență a sănătății; de a asigura securitatea și inofensivitatea în prestarea serviciilor de sănătate publică. Pentru educarea și promovarea unui mod sănătos de viață sunt organizate și desfășurate activități în toate grupurile de populație, inclusiv măsuri de instruire a cadrelor medicale și nemedicale în materie de educație pentru sănătate: seminare, ateliere de lucru, conferințe etc.
Pe parcursul anilor, aceste probleme prioritare au fost realizate cu succes. Indicii morbidității maladiilor transmisibile sunt la un nivel mai mic decât indicii republicani. Important este să menționăm faptul că în raion nu s-au înregistrat cazuri multiple de maladii infecțioase în colective organizate. La menținerea și îmbunătățirea indicilor de sănătate a populației raionului nostru contribuie întregul colectiv de lucrători medicali precum și personalul tehnic ce activează în domeniu. Colectivul CSP permanent participă la implementarea proiectelor și programelor naționale și raionale. Este apreciat înalt aportul fiecărui specialist în menținerea sănătății publice a populației și asigurarea unui mediu decent.