DISTRIBUIȚI

În contextul ultimelor evenimente petrecute în raionul Sângerei, tentative de demitere, amenințări, manipulare, cumpărare a consilierilor raionali, cât și publicarea informațiilor eronate, conducerea raionului Sângerei vine să facă claritate față de ceea ce s-a mediatizat, inclusiv față de articolul publicat la data de 05 iunie curent, în ziarul local „Ecoul nostru” cu titlul: „Au votat demiterea actualei conduceri a raionului”, publicat în urma ședinței ordinare a Consiliului raional din 28 mai 2020.
Prin prezenta, reiterăm că conducerea raionului Sângerei este în deplinătatea funcției, exercitând în continuare legal atribuțiile de serviciu, implicându-se totalmente în folosul cetățenilor acestui raion și nici o tentativă ilegală de a o demite nu va căpăta roade atât timp cât în fruntea tuturor începuturilor stă baza legală și nu poftele și interesele personale.
Showuri-le regizate cu atâta disperare, de către Oleg Cernei nu fac decât să instaleze incertidudine și destabilizare în rândurile locuitorilor acestui raion, ceea ce considerăm a fi josnic și nerespectuos față de alegătorii noștri. Regretăm profund că în acțiunile meschine ale lui Oleg Cernei sunt implicați și colegii consilieri din fracțiunea PAS care se lasă influențați de unele promisiuni ale socialiștilor iar consilierii PCRM s-au vândut din nou, cum au făcut-o de-a lungul anilor.
Surpriza ședinței a fost Vitalie Nogali, Șef Oficiul Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat care este implicat direct în lupta politică. Această instituție are menirea să se bazeze în totalitate pe norma legală și să emită decizii corecte, imparțiale și echidistante, dar nu a fi „bâtă” în mâna partidelor de guvernare PSRM și PD. Invocând pretextul unor nereguli în procesul de adoptare a deciziilor de către Consiliul raional Sângerei în cadrul ședinței de constituire din 27 noiembrie 2020, Vitalie Nogali acționează fără pic de ezitare mână în mână cu Partidul Socialiștilor, dar și cu alți reprezentanți ai partidelor din opoziția parlamentară în goana după funcții și dividente politice, pentru a-și angaja cu mult fast solii cu diplome cumpărate în metroul din Moscova.

Continuarea citiți în nr. 21 din 12 iunie 2020