Primul sunet de clopoțel la Copăceni

Primul sunet de clopoțel la Copăceni

326
DISTRIBUIȚI

A sunat primul clopoțel. Toți elevii se grăbeau la 1 septembrie spre  instituția dragă cu buchete de flori în mână. Este simbolul sărbătorii cunoștințelor. După o vacanță îndelungată, elevii au revenit la școală emoționați și cu noi așteptări.

Eroii deschiderii solemne a careului septembrin al Gimnaziului „ Adrian Păunescu” din satul Copăceni, Sângerei au fost elevii din clasele întâi, ale căror inimi zvâcninde le simțeau ca pe ale lor, dirigintele. Micii care pentru prima dată au trecut pragul gimnaziului și învățătoarele, aureolate de același nimb al experienței și înțelepciunii, aveau în priviri o sclipire abia vizibilă, ce vorbea despre dorul de a cunoaște.

Forfota din curte fusese întreruptă de clinchetul sonor de clopoțel. Prima zi de școală nu este doar supranumită cea a cunoștințelor , ea mai este  și ziua în care continuă promovarea valorilor naționale, morale prin educare.

Micuții de la grădinițe au trecut într-o nouă treaptă de școlaritate, fiind numiți elevi, alții sunt numiți absolvenți, alții sunt promovați într-o altă clasă, mai mare și, în sfârșit, se pot numi adolescenți în căutare. Toți copiii sunt urmați de dorul de carte, de noi descoperiri, noi prieteni alături de bunii lor profesori.

Nu știu dacă s-ar putea compara ceva, în durată temporală, cu anii de școală unde treptat se adună: înțelepciunea, cunoștințele, lecțiile de viață pe care fiecare elev le acumulează venind la școală. Aici, acum și în veac e trecutul, prezentul și viitorul nostru. Aici se învață devotamentul civic, dragostea de neam și frumos, de istorie, de sine ca personalitate integră a unui stat democrat, modern, promotor de valori.

Directoarea instituției de învățământ Victoria Mițic, a avut inspirația temerară să proiecteze un gimnaziu, în care tot ce trebuia să se facă era să mărturisească despre un gimnaziu altfel. O pot confirma elevii și părinții. Notorietatea i-au adus-o gimnaziului calitatea instruirii, cunoștințele profunde ale învățăceilor, ambiția călită în aule de a învinge orice situație dificilă în viață. „ Cu emoții au pășit elevii pragul gimnaziului și al claselor, curate și dotate cu cele necesare,

Suntem convinși că clopoțelul pentru noul an școlar ne- a prevestit succese și realizări foarte bune,

Eroii zilei au fost desigur, micuții din clasele întâi.

O colaborare frumoasă și fructuoasă o avem cu părinții. Pe această cale vreau să mulțumesc din suflet diriginților pentru mobilizare, părinților pentru contribuția financiară, elevilor pentru înțelepciune. Nu întâmplător suntem Gimnaziul „ Adrian Păunescu – Cuib de Înțelepciune.”

Maria Țurcanu