DISTRIBUIȚI

   Înainte de a ieşi în câmp, pentru declanşarea lucrărilor agricole de primăvară, producătorii agricoli s-au întrunit într-o şedinţă lărgită în incinta Consiliului raional, organizată de Direciţa Agricultură şi Alimentaţie.

      Pe ordinea de zi a fost pusă situaţia din sectorul agrar al raionului, în pragul unei noi campanii de semănat şi starea câmpurilor după o iarnă geroasă, cât şi nivelul umidităţii în sol.

   Sfatul specialistului în toate problemele care îi frământă pe agricultori a fost oferit de Boris BOINCEAN, doctor habilitat în ştiinţe agricole, şeful Catedrei Tehnologii Agricole a Universităţii „Alecu Russo”, colaboratorul Institutului „Selecţia”.

Participanţii la şedinţă au împărtăşit că mulţi dintre ei au semănat mai puţine suprafeţe cu culturi de toamnă din motivul insuficienţei umidităţii în sol şi au cerut sfatul savantului pentru actualele lucrări de primăvară. „În această primăvară, în primul metru de sol, avem umiditate suficientă, în al doilea metru se înregistrează deficit. Cu natura şi capriciile ei nu te pui, trebuie să ne adaptăm. Şorgul ar fi cultura care a recomandat-o fiindcă, este mai rezistent la…

continuarea o veți citi în numărul 11 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Vera SCORPAN