DISTRIBUIȚI

Consiliul local Țânțăreni a alocat 18 500 lei pentru procurarea produselor alimentare care au fost donate la 70 persoane cu vârstă mai mare de 75 ani în ajunul sărbătorilor naționale din august.

După cum ne-a relatat Dumitru Stoica, primarul localității ideea îi aparține domniei sale și că a vrut să susțină persoanele în etate în ajun de Hramul satului care se serbează la 28 august, numită Ziua Adormirii Maicii Domnului:
”Este o tradiție statornicită în ultimii 20 ani când satenii nostri din diasporă ajută cu produse alimentare în ajunul sărbătorilor de iarnă și la cele de Paști. Am decis s-o facem și de Hram. Fiecare a primit un pachet de peste 20 kg unde erau de toate – orez, hrișcă, crupe de grâu și porumb , conserve de peste și carne, unt. Adică am dorit ca în pofida unor vicisitudini care urmăresc pe oamenii în etate de regulă cei mai vulnerabili în fața acestora ca să se bucure de sprijinul nostru”, ne spune primarul.
Antonina Popa, profesoară pensionară este de părere că astfel de gesturi din partea primăriei consolidează comunitatea:
”De regulă o societate este apreciată după atitudine care o are față de copii și lumea în etate. Astfel putem spune că trăim un sentimentt de mândrie pentru vatra noastră și aleșii locali în special. Vs. produsele care mi-au fost aduse – acestea mi-au atenuat discomfortul care ni-l face o pensie mica în ajunul de hram. Astfel acest pachet ne-a ajutat mult să divestificăm într-un fel masa de sărbătoare”, a remarcat dna Popa.