Primar demisionat din funcţie

Primar demisionat din funcţie

100
DISTRIBUIȚI

Primarul comunei Alexăndreni, Victor MORARU şi-a dat demisia. Despre decizia luată a informat Consiliul local şi funcţionarii primăriei în şedinţa ce a avut loc recent, explicând motivele hotărârii luate în raportul prezentat.

Lui Victor MORARU îi mai rămânea un an de zile până la încheierea mandatului. Primarul n-a rezistat, a cedat presiunilor. Potrivit primelor informaţii parvenite, el a demisionat din propria decizie. Spune „vrea să mai trăiască şi să nu-şi macine sănătatea definitiv, până la final de mandat”. Aceasta le-a spus consilierilor, care au fost de partea sa în tot acest timp şi care l-au rugat să rămână în funcţie, să ducă mandatul la bun sfârşit.
Situaţia din Consiliul local Alexăndreni a fost tot timpul una dificilă şi mereu tensionată. Primarul MORARU nu a fost acceptat, de o bună parte dintre consilieri, în mare parte agenţi economici în teritoriu. Nici o şedinţă nu a decurs fără scandal, tensiuni şi săgeţi de ură aruncate unii împotriva altora. Fiecare proiect de decizie înaintat spre examinare era promovat cu mare dificultate. În consiliu funcţionau două tabere:o parte dintre consilieri erau cu primarul, o altă parte contra sa. Timp de trei ani, cât s-a aflat în funcţie, activitatea în Consiliul local a decurs după principiul: racul, broasca şi o ştiucă.
Viceprimarul Alexei DUMBROVSCHI a preluat atribuţiile şi conduce cu activitatea primăriei.
Amintim că primarul demisionat a fost înaintat pentru funcţia dată din partea Partidului Socialiştilor, fiind membru al formaţiunii politice respective.