DISTRIBUIȚI

Primăria orașului Sângerei vine cu un cald mesaj de felicitare de Ziua profesorului și pentru învățătorii și profesorii din instituții educaționale din teritoriul primăriei, pentru cadrele didactice , educatori, manageri din grădinițele de copii. Sunteți oameni deosebiți prin deseaga de cunoștințe care purtați zilnic , fortificând-o întruna, prin dragostea față de profesie și față de copii, prin frumosul care-l cultivați. Inimile fiecărui niciodată nu obosesc să bată în unison cu cea a micuților din leagănul grădinițelor, cu cea a elevilor. Sunteți în rândul oamenilor de aur ai societății ,fără de care pur si simplu nimic nu se poate mișca, dezvolta, performa. Meritați demult edificat să vă fie Un Monument profesorului. Și cu pandemia de COVID -19 Vă puteți cel mai bine, prin conștiinciozitate, prin înțelegerea lucrurilor ,prin lumina înțelepciunii.
Să ne trăiți, iubiți profesori, să Vă bucurați de realizări prin elevii Dvs, ajunși departe ambasadorii succesului. Mesajul nostru este către profesorii și educatorii care sunt în plină activitate în gimnaziul și în liceele din oraș, către educatori și manageri , dar și către cei care, la tâmplă argintii s-au retras după 40-50 de ani dăruiți școlii și educației tinerelor generații.
Cu toții sunteți prezenți în inimile și zborul discipolilor. Monument de recunoștință tuturor!
Arcadie Covaliov, Andrei Cucoș, primarul și viceprimarul primăriei orașului Sângerei și a satului Vrănești.


Profesorii, păstori de vise și de cuvinte

Aduc un omagiu profesorilor mei și ai noștri din Gimanziul ”Iurie Boghiu ”, dar și educatorilor din grădinița de copii. Sunteți cu toții și fiecare în parte bogați sufletește și bogați în cunoștințe și dragoste de profesia de dascăl asemeni acestei toamne ,pline de rod și de miracolul argintiu. Oameni mai dedicați profesiei și cu inimile mai pline cu dragoste de copii nu am mai întâlnit. Sunteți păstorii lor de vise și de cuvinte. Nu-i lăsați să se poticnească, îi înălțați, dându-le cunoștințe, abilități lecție cu lecție. Deschideți mereu ușile altarelor de cunoștințe noi și noi. Totodată fiind buni, răbdători, iubitori, de la începuturi și până acum și pentru totdeauna.
Vă felicit din suflet, exprim și manifest inclusiv și prin acest gest înaltele mele aprecieri.
Cu crizanteme frumoase ca chipul profesorilor , Liubovi Gobjilă, primara comunei Coșcodeni, Administrația Publică Locală și Consiliul comunal .


 

Profesorilor Gimnaziului „ Ion Vatamanu” din Mândreștii Noi și profesorilor din Gimnaziul Bilicenii Noi, educatorilor grădinițelor din teritoriul primăriei exprim sincere mulțumiri de Ziua Profesorului, pentru munca cu dedicație, pentru spiritul de creativitate și prietenos copiilor creat în instituțiile educaționale. Și pentru faptul că școala, grădinița este a doua casă pentru ei, căreia se dăruiesc întru binele și buna educație a tinerei generații.
Cu mult respect și cu florile recunoștinței, Veaceslav Sanduleac, primarul comunei Bilicenii Noi


 

Pentru profesorii noștri din teritoriul primăriei,
Pentru educatorii grădiniței exprim sincere felicitări cu ocazia Zilei profesorului. Sunteți cei care deschideți cartea copiilor noștri, generațiilor tineri. O faceți inspirat, cu pasiune, încât odată deschizând-o cu Dvs, copiii să nu o mai poată închide la oricare vârstă nu ar fi ei. Astfel, ajutați să-și poleiască visele și piscurile vieții cu laurii succesului, să descopere galaxii , să obțină gloria învățării, să pătrundă prin labirinturi . Cărțile deschise de Dvs le răspund la multe întrebări ca și fiecare dintre profesori, fiind simbolul înțelepciunii și cunoașterii. Mi-i aproape sufletul de Dvs, de ceea ce faceți , de felul cum Vă dăruiți. Vă mulțumesc și Vă felicit , dăruindu-Vă prin aceasta sper un pic de reverie școlară.
Cu mult respect, Valentina RUSU, primara orașului Biruința


 

Profesorilor din Gimnaziul Ciuciueni mă închin cu largă pietate de Ziua Profesorului și totdeauna
Pentru lumina înțelepciunii care o aduc în școală, pentru dragostea fașă de elevii noștri care o manifestă necondiționat, pentru că sunt cu dăruire de sine și cu dedicație pentru nobila și frumoasa noastră profesie. Sunt spicuri din vatra și câmpia neamului alese. Sunt inconfundabili, mă urmează. Îi ascult și piatră cu piatră, filă de carte cu filă, formulă cu formulă învățăm copiii și-i ajutăm să-și aleagă ca și ei un drum frumos în viață. Astfel zilnic mă alimentez cu harul lor de profesori și orice obstacol nu ar apărea îl depășim. Se simt cu noi bine, încadrați și ajutați să învețe elevii noștri, cei mai cuminți și ascultători, cărora le este dragă școala noastră, prietenoasă lor.
Cu drag de Dvs, Angela Albu, directoarea gimnaziului.


 

În semn de prețuire…
Pentru noi, DASCĂLII, ziua de 5 octombrie este un prilej de sărbătoare, dar și de regăsire- Ziua Profesorilor. Este momentul în care ne amintim de roadele muncii și privim cu optimism spre viitor. Învățătorii și profesorii sunt oamenii care, prin munca lor, pun bazele educației, generație după generație. Deși traversăm o perioadă grea, stă în puterea noastră să optimizăm prioritățile învățământului și să găsim resurse motivaționale necesare pentru a merge mai departe. Uneori, mult prea ancorați în cotidian, uităm să ne arătăm recunoștința față de cei care au contribuit atât la creșterea noastră, cât și la dezvoltarea ca cetățeni ai Republicii Moldova. 5 octombrie e o zi specială pentru toate cadrele didactice, dar și pentru mine ca manager al Gimnaziului „Sergiu Rădăuțan” din comuna Iezărenii Vechi. Lansez de Ziua Profesorului un proiect inedit, prin care premiem excelența, numit „Gala Educației”, pe care o vom desfășura la început de an, pentru profesori, și la final de an, pentru elevi. Stimați dascăli vă urez să fiți sănătoși și să vă păstrați tinerețea spiritului! Îmi expun aprecierea muncii tuturor învățătorilor și profesorilor din Iezărenii Vechi, tineri specialiști, formatori de generații sau veterani de excepție! Sper că roadele vor prinde contur într-un stat puternic și educat așa cum ni-l dorim cu toții. La mulți ani!


Cu deosebită considerație, Viorica Chisaru, învățător, directorul Gimnaziului „Sergiu Rădăuțan” din Comuna Iezărenii Vechi

Stimații mei colegi profesori de la Gimnaziul Catinca ‘ Ilie Galben!
Sunteí fideli participanți la legământul zborurilor înalte , spre vise și orizonturi ale discipolilor noștri! În această zi specială și sărbătoare profesională dedicată semănătorului de lumină și ințelepciune să Vă mulțumesc pentru dăruire și pentru harul de profesori cu care munciți cu modestul nostru contingent de elevi. Mai puțini, dar uniți, implicați, ascultători și cu drag de cunoaștere și carte. Aceste luminițe le țineți aprinse fiecare dintre Dvs în suflețele de copii. Vă respect pentru dragoste de ei și de profesie, că mă urmați în toate și mă susțineți, că luați cerințele care le impune procesul educational drept călăuze. doresc așa să Vă mențineți , cu sănătate și cu vocație.
Svetlana Galben, directoarea Gimnaziului Sloveanca