DISTRIBUIȚI

Sursa foto: Ziarul de Gardă

Am început să devenim din săraci mai săraci. Cu fiecare zi, cu fiecare oră. În deosebi odată cu creșterea prețurilor la toate produsele, începând cu cele petroliere, până la cele alimentare, începând cu gazele naturale, medicamente -totu-i scump, cum nu se mai poate de scump. Pandemia de COVID și Omiocron- o povară,scumpirile, alte poveri, si sufletul cetățeanului, a consumatorului, este și mai greu de amărăciune. Mulți cu care am discutat , mai păstrează optimismul că vom depăși aceste vremuri destul de complicate pentru viața fiecărui, că nu vor fi adumbrite definitiv lumina vremurilor bune ., promise de actuala Guvernare.

Sunt apăsați de povara scumpirilor, și săracii din Sângerei și toată Moldova bogații și din Europa. Toți plătesc scump, prețuri la gaze, la carburanți, la medicamente, la alimente . Doar că acelora le permit pensiile, salariile. Iar la noi salvarea vine doar pentru unii, care se vor bucura de indemnizații la gaze naturale consumate în aceste luni de perioadă rece ale anului. Doar că nu am găsit acei bucuroși , cât am insistat să identific un licăr de bucurie pe chipul consumatorilor. Toți trăiesc cu frică pentru facturile care vin și pentru ziua de mâine. Amarul de pe suflet consumatorilor e și mai amar, când ne parvine informația că nu este destulă majorarea prețului de 11 lei per litru de gaz lichefiat . Se cere în continuare alt cost de 15 lei per/litru. Consumatorii s-au tot indignat. Vezi, Doamne nu sunt destule aceste scumpiri. Filiala de RED Nord vine și ea asupra consumatorului cu cerințe de majorare ,cu 50 % adică cu un leu mai scump „ A rămas sufletul să ni-l ia, că alte explicații nu avem”, ne-au tot spus consumatorii rând pe rând.
„Nici nu mă uit la panourile stațiilor PECO,unde sunt afișate peste noapte noi majorări. E luni, e început de săptămână , 22 , 50 lei prețul la benzină, Indică panoul . Mă deplasez la serviciu din comună la Sângerei cu propriul autovehicul. Mă costă 150 lei alimentarea mașini în fiecare zicând am nevoie să fiu la Unitatea de pompieri. Se întâmplă să iau un pasager – doi, un litru de benzină îl restitui, și atât. Din 150 lei , pot scădea cu 20 lei, dar cu siguranță 130 lei îi dau din familie . Mă întristează și mă debusolează rău de tot prețurile zilnic în creștere. Îmi perturbează liniștea sufletească și dispoziția de lucru. Pentru că am familie și doi copii. Vrem să trăim, nu să supravețuim. Sunt impus de situație să dau salariul pentru benzină și nu pentru a alimenta și a întreține familia ”, s-a revoltat pe condițiile noastre de viață și de consumatori Dionisie, conducător auto, pompier.

Continuarea citiți în n.5 din 28 ianuarie 2022