DISTRIBUIȚI

În Preajma Sfintelor Sărbători de Bobotează și Sf. Ioan, după o boală nemiloasă și grea, a trecut la Domnul Preoteasa Maria Dubenco, soția părintelui Mihail, fost paroh al Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae din satul Drăgănești.
Slujba prohodului a fost oficiată la biserica din localitate, de către un sobor de preoți ghidați de Blagocinul raionului, Maxim Guzun.
Prea Sfinția Sa Marchel, Episcop de Bălți și Fălești a transmis un mesaj de condoleanță și compasiune rudelor și apropiaților.
Enoriașii din localitate exprimă sincere condoleanțe și sentimente de adâncă durere părintelui Mihail, întregii familii, rudelor, apropiaților în legătură cu trecerea în eternitate a preotesei MARIA DUBENCO. „Ne-a zguduit vestea trecerii la Domnul a celei care a fost soție, mămică, bunicuță,preoteasa noastră Maria. Știm că boala a fost nemiloasa cu ea, dar până în ultima clipă a fost cu rugăciunea pe buze, a vrut să mai trăiască pentru toți cei care au încălzit-o cu dragoste și respect.
O fire gingașă, o creștină smerită și plină de evlavie, o mămică grijulie și iubitoare, o preoteasă demnă de ascultarea pe care și-a luat-o cu toată responsabilitatea și dragostea față de cele dumnezeiești. Anume așa am cunoscut-o și am apreciat-o cu toții. Îi vine greu unui fost slujitor al altarului la această vârstă înaintată fără un sprijin de nădejde de acasă. Tocmai preoteasa Maria a fost acea care a contribuit ca „ Biserica de acasă” a Părintelui Mihail să fie în permanență un bun exemplu pentru alți confrați slujitori, dar și pentru toți credincioșii din parohia Drăgănești, de-a lungul activității sale.
Cu durere în suflet, cu mare tângă am primit vestea decesului regretatei preotese Maria. Doar rugăciunea este capabilă să tămăduiască această rană și dimpreună cu toți creștinii satului înălțăm rugăciuni către Bunul Dumnezeu să o odihnească cu drepții, căci preotesele de-a dreptul își au locul lor în împărăția lui Dumnezeu.
E trist. E dureros de trist. Nu ne vor ajunge niciodată lacrimile pentru a o plânge și a-i mulțumi că ne-a înconjurat mereu cu dragoste, evlavie, mărinemie, omenie. Dumnezeu s-o ierte pe preoteasa Maria. De acolo, din tăriile Cerului, să ne vegheze pe noi, cei care am iubit-o și prețuit-o.
La ceas de grea încercare, durere și tristețe., Te rugăm Doamne, din multă bunătatea Ta, trimite mângâiere și alinare pentru familia îndurareată Dubenco.
Prea Cucernice Părinte, Nădăjduim că Domnul Vă va da puteri să treceți peste aceste clipe grele, iar parohia unde ați activat ani de zile și feciorii să Vă fie drept mângâiere și întărire.
Profund îndurerați, creștinii din satul Drăgănești