DISTRIBUIȚI

Aliona Ivanenco este o tânără antreprenoare care a reușit să deschidă propriul cabinet de consiliere psihologică și logopedie în orașul Sângerei, încă din 2014. Împreună cu soțul ei, fac parte din categoria antreprenorilor care au trecut prin experiența unui eșec, la prima încercare de a menține propria lor afacere în sfera comerțului. Despre cum a făcut din pasiune o mică afacere, care a prins la public și are și succes, ne-a povestit Aliona în materialul ce urmează.

„Eșecul pe care îl simte un antreprenor care a falimentat este de nedescris. Inițal credeam că nu mai sunt bună de nimic, dacă nu am reușit să gestionez corect un business. Și după 2 luni de la închiderea magazinului (deci un magazin aveam inițial), am decis să mă reîntorc la visele mele din facultate și să lucrez ca psiholog. La scurt timp, iau decizia să deschid un Cabinet individual de consiliere psihologică”, povestește Aliona.
Fiind pasionată de acest domeniu, dar și cu un bagaj de cunoștințe de specialitate, absolventă a unui program de licență și master în psihologie clinică, Aliona a îndrăznit să-și urmeze vocația.
„La cât de încântată eram când am absolvit facultatea, pe atât de disperată am ajuns când am încercat să mă angajez în câmpul muncii după specialitate. Nimeni nu era gata să ia la muncă un tânăr specialist”, își amintește tânăra.
Ideea de a transforma pasiunea într-o afacere de succes a avut la bază și o analiză a contextului în care Aliona urma să-și desfășoare activitatea, reieșind din necesitatea unui specialist calificat în orașul Sângerei.
„Ideea unei afaceri nu este totul. Fără o analiză corectă și un plan de afacere bun, ideea poate rămâne doar pe hârtie sau poate să te îngroape în datorii”, mai declară Aliona.

Continuarea citiți în nr. 39 din 16 octombrie 2020