DISTRIBUIȚI

    La finele săptămânii trecute, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă din Sângerei a organizat Târgul locurilor de muncă, în cadrul căruia agenții economici informează șomerii despre posibilele locuri de muncă, condițiile și oportunitățile de avansare.

         Dintre companiile venite la târg au fost reprezentanți ai sectorului textil și ai industriei constructoare de mașini din municipiul Bălți și orașul Sângerei. Cele mai mari firme venite pe teritoriul țării caută lunar peste 100 de oameni pentru a ocupa locurile libere de muncă. Acestea pot oferi pachet social întreg, condiții bune de muncă și salarii atractive, însă au nevoie de persoane stăruitoare, dornice de a învăța ceva nou și de a activa la un serviciu stabil, cu studii cel puțin medii.

Majoritatea angajatorilor sunt nemulțumiți de faptul că cei mai mulți care depun cererile de angajare, după un timp anumit sunt concediați din lipsa unei inițiative de a se dedica profesiei, ori nu sunt capabili să îndeplinească norma zilnică pentru care li se achită. Deja, lipsa studiilor specializate nu mai este o problemă, deoarece angajatorii oferă și această posibilitate – cursuri gratuite de 1, 3 sau 6 luni în domeniu, dar își doresc ca cei în care s-a investit să aleagă compania lor.

Sala arhiplină cu persoane neangajate în câmpul muncii este un indiciu clar că rata șomajului este foarte mare pentru țara noastră, chiar pentru raionul nostru mic. Migrațiile masive peste…

continuarea o veți citi în numărul 22 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Viorica Albu