DISTRIBUIȚI

      Un grup de 11 voluntari ai Centrului de Sănătate Ptrietenos Tinerilor (CSPT),,Viitorul” împreună cu coordonatoareaTabarcea Cristina, au participat la cea de a V-a ediție a Școlii de Vară pentru voluntarii Rețelii Youth Klinic din Republica Moldova. Activitatea s-a desfășurat în Pensiunea Holercani.
      Timp de cinci zile, tinerii voluntari , au participat la o gamă largă de activități și workshop-uri, desfășurate de către organizatorii Centrul Național de Resurse în Servicii de Sănătate Prietenoase Tinerilor (CNRSSPT) ,,Neovita’’. În această perioada echipa YK ”Viitorul” și-a manifestat potențialul alături de alți voluntari din 21 de centre din toată republica.
       ,,În cadrul workshop-urilor am făcut cunoștință cu metodele de contracepție, sarcina la adolescenți, orientarea sexuală, activități Yoga și am inițiat un CV puternic, fără experiență profesională. Instruirea și informațiile oferite de specialiști au fost binevenite și folositoare, astfel încât acestea ne-au fortificat ca voluntari și ne-au lărgit felul de a privi lumea”, menționează Vieru Nicoleta voluntara CSPT ”Viitorul” din or. Sângerei.
Guțu Mihaela voluntară și ea în cadrul centrului vorbește despre experiența trăită ca fiind o posibilitate de valorificare a propriei personalități, o revizuire a valorilor și aspirațiile unui adolescent. Școala a ajutat tinerii să depășească anumite bariere și să conștientizeze rolul imens pe care îl au în societate.
      ,,Aici găsești oameni care nu au frică de a se expune, aici sunt tineri care vor schimbări și fac lucruri imense. Șansă de a participa la Școală de Vară din Holercani mi-a oferit viziuni noi, persoane noi, ambiții noi. În acest scurt timp am reușit să mă atașez de unii oameni care deja și-au lăsat amprentă în sufletul meu și sigur am finisat acesta școală cu lacrimi de fericire, pentru că am căpătat un bagaj mare de amintiri și momente speciale. Mulțumesc tuturor ce au contribuit la aceasta”, spune Filcov Mihaela, participanta școlii de vară.
      Rubliovschi Ionela vorbește cu admirație despre această experiență ,,Îi sunt recunoscătoare CSPT ”Viitorul ” Sângerei , îi sunt recunoscătoare rețelei YK în frunte cu Centrul Neovita pentru aportul adus în societatea noastră și în special pentru valorificarea noastră ca voluntari. Timp de acești 3 ani frumoși de când activez în această rețea și port cu mândrie statutul de voluntar YK am simțit cu adevărat că pot face ceva pentru societatea în care trăiesc, că pot să o fortific, iar pe lângă asta, am reușit să mă dezvolt, să scap de temeri și să mă manifest frumos.”
”Întreaga echipa YK Viitorul aduce sincere mulțumiri organizatorilor: CNRSSPT „Neovita” susținut și finanțat de Swiss TAgency for Development and Cooperation SDC și AO ”Sănătatea Pentru Tineri!” Mulțumim tuturor specialiștilor YK „Viitorul” în frunte cu doamna Roșca Iulia, cei care ne susțin de fiecare dată și care muncesc pentru dezvoltarea noastă. Vă iubim mult!”.Aceste zile au fost de neuitat pentru tinerii voluntari, au legat prietenii, au învățat, s-au distrat, au avut parte de experiențe noi, clipe frumoase și mii de emoții.

Echipa de voluntari YK ”Viitorul”