DISTRIBUIȚI
În poză: la lecția nonviolenței predată de polițiștii IPS

,,16 zile de activităţi împotriva violenţei în bază de gen” acesta este genericul Campaniei organizată de către Inspectoratul de Poliție Sângerei (IPS). Ea a cuprins perioada 25 noiembrie, odată cu marcarea Zilei internaţionale pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor şi a finalizat la 10 decembrie, în cadrul celebrării Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, fiind stabilită o conexiune simbolică între eliminarea violenţei împotriva femeilor şi copiilor cu cea a drepturilor omului.

Pe stradă, în instituții publice, polițiștii și-au organizat 16 zile pentru a preda cetățenilor lecția nonviolenței împotriva femeiei și a copilului. Ei au drept scop prevenirea şi combaterea violenţei pe criterii de gen prin creşterea gradului de conştientizare a diferitelor tipuri de violenţă, dezrădăcinarea acestui flagel, aplicarea mecanismelor disponibile de prevenire şi combatere la nivel comunitar, regional şi naţional.
„Pe parcursul anului 2018, în IPS au fost înregistrate 30 cazuri de violenţă în familie. La evidenţă profilactică în Secţia Securitate Publică se află 61 agresori familiari, dintre care 58 bărbaţi şi 3 femei cu care permanent se derulează lucrul de prevenţie.Obiectivul nostru în cadrul acestei Campanii este definitivat prin informarea publicului cu privire la violenţa bazată pe gen, atât la nivel naţional şi local, în vederea eliminării tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, sensibilizarea opiniei publice cu privire la cadrul legal-normativ existent în prevenirea şi combaterea violenţei în familie, precum şi protecţia victimelor, mobilizarea autorităţilor centrale şi locale, organizaţiilor neguvernamentale şi a comunităţii de a participa activ la prevenirea şi combaterea violenţei bazate pe gen şi a violenţei în familie” ne-a spus Eduard TRONCIU, șeful Secției Securitate Publică a IPS…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 47 din această săptămână