DISTRIBUIȚI
În poză: A. REABOI alături de invitați

Inspectoratul de Poliție Sângerei (IPS) a organizat recent ședința de totalizare pe prima perioadă a anului. Alături de poliţişti, au fost invitați preşedintele raionului Vasili MARANDIUC, șeful-adjunct al Direcției Generale Securitate Publică Vladimir CAZACOV, șeful – adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat Teodor DONOS, președintele Asociației Primarilor din Sângerei Gheorghe BRAȘOVSCHI, primari, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate și descentralizate ale raionului, reprezentanți ai societății civile. În cadrul activității au fost oferite informații despre activitatea secțiilor din cadrul IPS.

Activitatea a fost moderată de către şeful IPS Anatolie REABOI, care a menționat la deschidere că obiectivele principale ale colaboratorilor din poliție rămân a fi creşterea siguranţei cetăţenilor prin implementarea diferitor proiecte sociale, asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică precum și apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor prin formarea unei alianțe comune cu aceștia.
Principalele concluzii desprinse din analiza situației infracționale, obţinute de IPS în prima jumatate a anului au fost prezentate de către Sergiu MOROȘAN, șeful Secției Management Operațional, în care se arată că infracţionalitatea sesizată îşi păstrează stabililitatea în ultima perioadă, iar cea de natură judiciară este într-o constantă scădere.
După cum arată datele statistice de la începutul lui 2018 pe teritoriul raionului s-au comis 220 de infracțiuni, 175 dintre ele fiind stabilite, asupra celorlalte se efectuiază expertize judiciare, cifre în scădere cu – 12 % față de anul trecut. Făcând o analiză minuțioasă a infracțiunilor din raion, MOROȘAN a menționat că infracțiuni deosebit de grave au fost comise- 4, infracțiuni grave- 49, șantaje- 21, numărul omorurilor a crescut în acest an, precum și cifra violenței sexuale +50%, a escrocheriilor +33%, a furturilor din locuințe +35%, a furturilor din transport +29%…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 28 din această săptămână