DISTRIBUIȚI

Dedicăm acest ungheraș al ziarului poeziei, Măriei Sale, și creatorilor ei, din raion, cititori de ai noștri, care ne scriu la redacție versuri sublime, și care, ne pare rău, dar nu totdeauna le putem publica imediat, păstrându-șe în sertarele redacției, dar și cele ale inimii. Nu că nu ne-ar plăcea să le punem în ungherașul inspirației, destinat cititorilor noștri, creatori de rând poetic. De multe ori ne o iau alte probleme pe dinainte, ne ocupă spațiul, vocația de jurnaliști. Ne ocupă spațiul, timpul, liniștea sufletească și neliniștea. De toate uneori, și multe de toate, numai nu de poezie îți amintești. Și păcat ne spunem una alteia, după ce trec aceste valuri cu neghină, păcat că se întâmplă așa: loc de coronavirus să fie, de poezie nu. Fiorul artistic, poezia bună e ca un leac, mare leac. Mai bună și eficientă decât orice medicament.
Corect este să spunem cu recunoștință că până la urmă, lăsăm poezia pentru nu știu care deliciu sufletesc, pe care îl simțim și îl trăim prin poezia care o citim ,care ne-o trimiteți la redacție. Nu toți sunt împărați în țara cuvintelor. Doar cei ca Dvs ,autori ai poeziilor care le expunem cititorilor fac parte din acest regal. Și numele autorilor, a Dvs, poeți ai raionului care Vă numiți cu numele: Rodica Budeanu, (Cotiujenii Mici), Ana Podlisnic,( Cubolta) Raisa Pupăză, (Chișcăreni), Maria Bogdan (Heciul Vechi) , Maria Șova, (Mărinești), Tamara Habașescu (or. Sângerei),toate poete și profesoare cu renume și cu discipoli de performanță în istoria și evoluția acestui neam. Toate modele pentru poeții începători , care fac primii pași prin intermediul ușii deschise a Cenaclului literar raional „Floarea neamului. ”Sunteți prieteni cu rima, cu cuvântul artistic și cu fiorul poetic. Doar pentru creatori cum sunteți cei ce ne scrieți este specific să Vă zidiți ființa în poezie. În rând de poezie găsiți forma , armonie. Nu e ușor să fii poet, dar și este imposibil să nu fii.
Suntem bucuroși că Vă avem. Sorbiți cuvintele în continuare, dați-le eleganță poetică, a rimei, dați-le profunzimea și greutatea conținuturilor. Alimentați-le cu comori sufletești, care le aveți în creație și în suflet. Stăpâniți-Vă pe credința că poezia dvs este mai puternică ca pandemia. Ajută s-o depășim. Viața merge mai frumos înainte cu poezie și prin ea pentru că ea e fericire, e iubire și tăcere. Dăruiți-o necontenit.