DISTRIBUIȚI

Recent, experții din cadrul ADR Nord, Elena Boboc, șefa Secției planificare și cooperare regională, ADR Nord, de comun cu dna Victoria Zabolotnii, specialist secția planificare și cooperare regională, ADR Nord, Sergiu Rusu – expert în planificare strategică, au informat primarii din raionul Sângerei despre reglementările din cadrul proiectului „Planificare SMART în domeniul managementului apelor” care este implementat de ADR Nord prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova (SDG Innovation Fund Moldova), în cadrul Proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Agendei 2030”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

La ședință au participat Tudor Tutunaru, Vicepreședintele raionului, primarii raionului Sângerei, specialiștii Direcției Economie și Atragerea Investițiilor, Secției Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri și reprezentanții Î.M. ”Indmetalcongaz”. Sergiu Rusu – expert în planificare strategică, a prezentat raportul expertului responsabil de actualizarea capitolului care prevede sectorul Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) din Strategia socio-economică a raionului Sângerei și analiza cu privire la situația asigurării cu apă potabilă și canalizare a localităților din raionul Sângerei. Totodată, dumnealui a oferit răspunsuri explicite la întrebările adresate de către primarii din comunele Pepeni, Prepelița Bilicenii Vechi, Cubolta, Cotiujenii Mici, Ciuciucieni și reprezentanții Î.M.”Indmetalcongaz”.
Participanții la ședința grupului de lucru au discutat pe marginea planului de acțiuni al capitolului AAC și au propus unele completări și ajustări pentru acesta. Deasemenea, au stabilit acțiunile principale în cadrul procesului de monitorizare și evaluare a capitolului de asigurare cu apă. Documentul strategic actualizat urmează să fie supus audierilor publice, iar ulterior – aprobat de Consiliul Raional Sângerei.

Continuarea citiți în n.26 din 17 iunie 2022

Achitat di bani publici