DISTRIBUIȚI

   Festivalul–Concurs „Tinereţe pe portativ” a interpreţilor de muzică uşoară, sub genericul „De ce plâng chitarele” și-a desfășurat cea de-a VII-a ediție, fiind organizat de Consiliul raional Sângerei și Secția Cultură.

   În zi de duminică, cu ploaie curată afară, în incinta Casei de Cultură „Nicole Iorga” chitarele au plâns în memoria marelui compozitor și interpret al neamului nostru MIHAI DOLGAN. Prin spiritul pieselor muzicale ce le-a lăsat drept moștenire compozitorului din Sângerei îi este păstrat numele și valoarea, dar sunt promovate și noi alte steluțe muzicale ale raionului.

   Cu fiecare ediție a festivalului, numărul participanților este în creștere, astfel anul acesta au dat viață melodiilor lui MIHAI DOLGAN în jur de 70 de interpreți și formații instrumentale. Regula concursului a fost ca fiecare din interpreți să aibă în repertoriu câte o piesă a regretatului MIHAI DOLGAN, iar talentul interpretativ și nivelul lor de pregătire a fost evaluat de un juriu format din specialiști ai domeniului culturii.

Conform lui Valeriu RUSU, șeful Secție Cultură, învingătorilor li s-a conferit diplome de laureat şi premii băneşti. Dintre ansamblurile vocal –instrumentale (AVI), s-au bucurat de victorie și Premiul mare „Mihai Dolgan” – AVI „Alfabetul” condus de Iurie IVANCEA de la Centrul de Creaţie şi Agrement Sângerei, Premiul special „Noroc” – AVI „Life” condus de Sergiu MEREUŢĂ de la Centrul de Creaţie şi Agrement din Chişcăreni, iar Premiul special „Contemporanul” – AI „Chitara & Band” condus de Ion NISFOIANU de la Centrul de Creaţie şi Agrement Sângerei.

Numărul mare de iubitori ai cântecelor semnate de MIHAI DOLGAN, denotă că muzica lui are o amploare mare în rândul diferitor categorii de vârstă. Cu mult suflet au fost interpretate melodiile: „Măi, bădiță Petre, măi”, „De ce plâng chitarele”, „Chișinăul meu cel mic”, „Cântă un artist” ș.a. În urma totalurilor făcute de juriu…

continuarea o veți citi în numărul 12 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Mariana URSU