DISTRIBUIȚI

Primăria orașului Sângerei, alături de Consiliul Raional, secțiile și direcțiile subordonate, instituțiile și oraganizațiile din raza primăriei, servicii desconcentrate și descentralizate, grădinițele, deputatul PAS și mulți alții, s-au alăturat campaniei de înverzire a orașului și raionului. În parcul din orașul Sângerei au fost plantați 4000 de pomi de diferite specii, aduși din pepiniera din orașul Telenești, în sumă de 30 mii de lei. Un aport considerabil în pregătirea solului și nu numai a acordat Ion Andronic, directorul SRL„ Protion Agro”.

Pe 20 noiembrie, în parcul din centrul orașului Sângerei Colectivele primăriei Consiliului Raional, instituțiilor și organizațiilor de stat, descentralizate și disconcentrate, angajați ai Inspectoratului raional de Poliție, funcționari de stat, deputați etc. au decis să facă o faptă bună, să planteze copaci.
Alegerea locației nu era una dintre cele mai simple sarcini, dar totuși au reușit să găsească locul perfect – pe o pantă din parcul orașului – o zonă pitorească, ce te uimește cu o priveliște de milioane. Primarul orașului Arcadie Covaliov, i-a felicitat pe toți cei care au participat la campania de înverzirea plaiului.
„Peste 200 de oameni, 4000 de puieți, câteva ore de muncă și misiunea a fost îndeplinită. Grație echipelor unite și dornice de a face ceva frumos, pentru orașul și raionul în care trăim, am reușit să dăm naturii o nouă răsuflare. Brazda pregătită pentru plantarea pomilor, apa a fost oferită de Ion Andronic, directorul SRL „ Protion Agro”, materialul săditor, de către pepiniera din orașul Telenești. Este extrem de important să conștientizăm că starea în care se va afla natura peste câțiva ani, în mare parte, depinde de noi. Trebuie să purtăm un grad de responsabilitate, pentru ceea ce se întâmplă cu aceasta.

Continuarea citiți în n.48 din 26 noiembrie 2021