DISTRIBUIȚI

Una din înțelepciunile acestei vieți ar fi: ia lucrurile așa cum sunt și modelează-le așa cum ai vrea tu să fie.
E unul din principiile de care se conduce în viață Ion Cernei, colegul nostru, de ceva timp redactorul-șef al ziarului „ Ecoul nostru”
A cunoscut de-a lungul vieții mai multe încercări, dar a știut să le învingă. L-au ajutat omenia, cumsecădenia, bunătatea.
Ion Cernei apare, surprinzător pentru unii, la ziarul „ Ecoul nostru”, ca să uimească și să țină cititorii în așteptarea noilor sale materiale. A apărut pe neașteptate în viața noastră convențională, aducând un suflu proaspăt și prezentând cititorului felul său de a fi. Talent plus trudă a sufletului și minții.

Paginile publicaților în care își inserează Ion Cernei materialele degajă o altă energie, or, personajele sale deseori venind dintr-o altă lume, străină nouă. Eroii lui, fiind oameni neordinari, pe lângă care mulți trec indiferenți, fără să-i observe, neobositul ziarist îi aduce în actualitate, învață de la ei stăruitor lecția vieții, lăsând impresia că a intrat în vița lor, deschizând în fața cititorului o altă fereastră, prin care se văd peisaje diferite de cele pe care avem obișnuința ale contempla, cu altfel de oameni, care de asemenea se mișcă prin lume și gândesc altfel, neobișnuit.
Duetul Ion Cernei, pe de o parte, și eroii săi, pe de altă parte, este interactiv, mereu învățând unul de la celălalt ( iar de la ei și noi) cum este lumea/ nelumea, cum ar trebui să fie.
Are un scris care nu se ceartă cu bunul simț, cu codul deontologic al jurnalistului și cu limba română. Cult, Ion Cernei este la o fază optimistă a scrisului de care are atâta nevoie trista societate, bolnavă de toate bolile lumii.
Despre ce simte vizavi de gazetăria colegului nostru Ion Cernei, Dumitru Scoropat din orașul Sângerei avea să ne facă următoarea destăinuire:” În primul rând, spusu-i-am lui Ion Cernei că m-am bucurat nespus de pana lui pentru că dincolo de tipăritură, am simțit lecturi întinse în afara textului. Mă bucur că în ziarul „ Ecoul nostru” Ion Cernei își are locul său distinct.
Îi urez aceeași febrilitate în a-și scrie chiar și biografia trăită.”

Continuarea citiți în n.1-2 din 1 ianuarie 2022