DISTRIBUIȚI

Pentru Anatol și Raisa Colac din orașul Sângerei (08.02)

În ziua de opt februarie, cei mai buni și apropiați nouă, Anatol și Raisa Colac, împlinesc 50 de ani de viață împreună. Legământul căsniciei lor, cu fidelitate și dor mereu unul pentru altul, armonia pe care o simt și care domină în minunata lor famile, este model pentru copii, nepoți, strănepoți, cât și pentru întreg neamul din care descid. Sunt oameni deosebiți, fascinanți, extraordinari, superbi, iar dragostea și frumoasa conviețuire din familia lor este o legendă, o frumoasă poveste pentru mulți, care îi adoră.. Din izvorul ei nesecat se alimentează și își construiesc căsnicia lor copiii, modelând-o în felul lor, dăruindu-le dulci nepoței și strănepoței.
Muncesc frumos împreună și așa a fost totdeuna, iar la cumsecădenie nu au măsură. În casa și familia lor nu se crede nici unul mare și tare. Au dirijat cu toate lucrurile respectul, dragostea, cedarea unul altuia. Anatol a fost și este puternic acolo unde un bărbat trebuie să fie viguros și să se manifeste. Iar Raisa, păstrătoarea căldurii din sufletul familiei, a dezlegat și dezleagă de-a lungul vieții micile noduri care nevinovat apar într-o căsnicie și care trebuie depășite cu răbdare, înțelepciune și multă dragoste.
Cu altarul dragostei și armoniei au ajuns până la această dată, la acest luminos și armonios hotar al vieții – nunta de aur. Îi felicităm din suflet, pe scumpii și dragii noștri jubiliari, le dorin să se bucure de această împăcare sufletească și de reciprocitate în continuare. Au zburat 50 de ani de când și-au legat inimile și soarta. Le urăm sincer ca viața lor de mai departe să le fie mai frumoasă ca zorii zilei, mai senină decât cerul și mai profundă decât oceanul. Să trăiscă în așa fel încât în fiecare seară să poată spune: „ ziua de azi a fost mai frumoasă decât cea de ieri.”
Le mai dorim ca noul drum al vieții/ Să fie presărat doar cu flori,/ Să respire aroma dimineții/ Să culeagă nectarul din bujori./Le dorim să păstreze acea scânteie/ Ce s-a aprins, când S-au privit cu dor/ Să se iubească o veșnicie/ Și să culeagă fericirea-n zbor.
Cu toată stima și respectul cele mai apropiate rude: sora, nepoții, familiile Guzun și Țîbîrnă, din orașul Sângerei