DISTRIBUIȚI

Odată cu apariţia acestei pandemii (Covid), cu efecte dezastruoase, omenirea se află la grea încercare, într-o mare dilemă. Întreaga Planetă s-a pomenit într-o carantină dură, într-o stare de război cu o maladie necunoscută. În această perioadă de izolare, de la vlădică până la opincă, a avut posibilitatea să stea acasă şi să urmărească emisiunile la radio şi televizor, să citească presa electronică şi scrisă.
Urmărind evoluţiile politice există claritatea că asupra Republicii Moldova, pe lângă Covid-19 s-a abătut un virus şi mai periculos, numit de unii ,,Covid-20’’. Despre apariţia Covid-19 sunt diferite ipoteze. Unii afirmă că ar fi apărut prin mutaţii genetice de la animale, alţii susţin că e creat de om şi scăpat de sub control. Coronavirusul atacă şi distruge plămânii după care omul moare. Cât priveşte ,,Covid-20’’, majoritatea savanţilor a stabilit că acest virus a fost format în ,,laboratoarele’’ sovietice şi se transmite la om prin reţelele de propagandă. Iată de ce grilele de radio şi televiziune, în Republica Moldova, se vând, ca boarfele la second hand, pe milioane de dolari cetăţenilor străini ,,din Bahamas’’. Acest ,,virus’’ atacă şi distruge memoria, îl transformă pe om în mancurt. Conform DEX-ului Mancurt e omul care a uitat ororile dictaturii, memoria, și-a uitat etnia, adică se transformă într-o persoană înrobită total și îndobitocită. (rus. Mankurt). (1)
Nimeni nu pune la îndoială responsabilitatea şi dificultatea în lupta cu Covid-19, ce le-a revenit şi le revin autorităţilor centrale, raionale şi locale în acest timp de grea cumpănă. Medicii sunt adevăraţi eroi al zilelor de azi. Ei pot fi comparaţi cu soldaţii, prost înarmaţi, care luptă pe un câmp minat în bătaia artileriei. Ne închinăm în faţa medicilor din Moldova şi din România care luptă împreună pe linia întâi pentru salvarea vieţilor omeneşti jertvindu-se.
Situaţia în sistemul de sănătate este deplorabilă. Auorităţile centrale plasează învinuirile de la unul la altul. Cine trebuia să reformeze sistemul medical şi să asigure sănătatea şi bunăstarea populaţiei? Oare nu ei, inclusiv, şeful Statului şi al Parlamentului de azi, cei din Coaliţia parlamentară, ani de zile au fost Prim Miniştri, Viceprimi Miniştri şi Miniştri în anii precedenţi? (2)

Continuarea citiți în nr. 17 din 15 mai 2020