DISTRIBUIȚI

Secția Administrativ Militară Sângerei a organizat în raion acțiunea comemorativă „Drumurile Memoriei”, prin care a cinstit memoria eroilor căzuți în cel de-al doilea război mondial. Acțiunea a avut drept scop prelevarea țărânei de pe mormintele eroilor căzuți, pentru expunerea acesteia la Muzeul Ministerului Apărării în cadrul unei expoziții dedicată comemorării eroilor căzuți.
Potrivit șefei Secției Administrativ Militare Sângerei, Olga Timofeev „evenimentul a fost organizat de Secția Militară în cooperare cu Brigada de Infanterie Motorizată „Moldova” și primăriile din raion, susținute de Poliția Comunitară Sângerei prin prezența comisarului Vasile Petrov și inspectorului Marcel Ivanesi, Asociației Veteranilor MAI, reprezentată de vicepreședintele Leonid Zaporojan. Mișcarea comemorativă a făcut parte din planul de acțiuni consacrate celei de-a 75-ea aniversări a Victoriei asupra fascismului în al doilea război mondial. De la mormintele și monumentele eroilor a nouă dintre Administrațiile Publice Locale din raion a fost prelevată țărâna de către tinerii militari și a fost așezată în cartușe personalizate pentru transmitere Muzeului Ministerului Apărării. La fiecare dintre mormintele vizitate, funcționarii Secției Administrativ Militare au organizat depuneri de flori simbolice, garoafe roșii, fanfara militară a interpretat imnuri militare și Imnul Republicii Moldova. Au fost date salve de onoare în cinstea celor ce și-au pierdut viața în măcelul crunt”.
Cu pornire din orașul Sângerei, „Drumurile Memoriei” în raion au continuat la monumentele din localitățile: Copăceni, Rădoaia, Drăgănești, Mândreștii Noi, Bilicenii Vechi, Chișcăreni, Coșcodeni și Dumbrăvița.

Continuarea citiți în nr. 32 din 21 august 2020