DISTRIBUIȚI

INGREDIENTE:

 

  • 400 gr.  – ciuperci champignon

  • 1 ceapă roșie sau albă medie

  • 60 gr. – nuci

  • 3 linguri – ulei de măsline1 linguriță – cimbru uscat

  • 1 crenguță – pătrunjel

  • Sare și piper

 

MOD DE PREPARARE:

 

  1. Taie ceapa cubulețe.
  2. Taie ciupercile în două apoi felii subțiri.
  3. Încinge o tigaie la foc mediu, adaugă în ea nucile și prăjește-le 4-5 minute.
  4. Scoate nucile din tigaie, toarnă ulei, adaugă ceapa și condimentează cu sare și piper. Rumenește 5-7 minute amestecând periodic.
  5. Scoate ceapa din tigaie, adaugă puțin ulei, ciupercile, condimentează cu sare, piper, cimbru uscat și prăjește-le aproximativ 10 minute.
  6. Pune nucile într-un robot de bucătărie și zdrobește-le bine, apoi adaugă ceapa, ciupercile, pătrunjelul și mixează până primești o pastă cremoasă.
  7. Poți păstra pateul la frigider 3-4 zile. Servește-l cu plăcere. Poftă bună!