INGREDIENTE:
400 gr. – ciuperci champignon
1 ceapă roșie sau albă medie
60 gr. – nuci
3 linguri – ulei de măsline1 linguriță – cimbru uscat
1 crenguță – pătrunjel
Sare și piper
MOD DE PREPARARE:
- Taie ceapa cubulețe.
- Taie ciupercile în două apoi felii subțiri.
- Încinge o tigaie la foc mediu, adaugă în ea nucile și prăjește-le 4-5 minute.
- Scoate nucile din tigaie, toarnă ulei, adaugă ceapa și condimentează cu sare și piper. Rumenește 5-7 minute amestecând periodic.
- Scoate ceapa din tigaie, adaugă puțin ulei, ciupercile, condimentează cu sare, piper, cimbru uscat și prăjește-le aproximativ 10 minute.
- Pune nucile într-un robot de bucătărie și zdrobește-le bine, apoi adaugă ceapa, ciupercile, pătrunjelul și mixează până primești o pastă cremoasă.
- Poți păstra pateul la frigider 3-4 zile. Servește-l cu plăcere. Poftă bună!