DISTRIBUIȚI

  Pasiunea cuprinde în sine un bagaj de provocări și experiențe, care trebuie să le trăiești ca să devii un bun profesionist și să te descoperi pe tine însuți. La un bilanț de ani această pasiune devine un total al unei vieți omenești. Mai bine de 40 de ani, fotograful Ion CUCOȘ e pasionat de arta fotografică. Un alt domeniu decât al fotografiei nu-și închipue cum ar putea fi.

A pătruns în arta fotografiei fără să-și dea seama, că această pasiune îl va însoți pe parcursul anilor. Muncește cu dăruire de sine la meseria ce l-a cucerit cu universul ei nelimitat. Această, pasiune l-a cuprins pe o viață întreagă. El știe să oprească timpul în loc, atunci când savurează din satisfacția de a face ceia ce-i place. De la început a lucrat împreună cu colegii la Casa raională de Deservire, a fost stimat și înțeles. Prin anii 1990 timpurile s-au schimbat și viața l-a pus în fața unor provocări. Cu caracterul său optimist, cu încurajarea celor apropiați și a membrilor familiei a găsit ieșire din situație. A găsit calea pe care trebuie să meargă mai departe prin viața însoțită de prietenul său devotat, aparatul de fotografiat. A îmbinat pasiunea și profesionalismul atunci când alți colegi s-au dezamăgit. Înzestrat cu o ambiție rară a continuat de unul singur cu implicare răbdare și multă muncă. A fondat salonul foto „Ion CUCOȘ”.
Fotografiile făcute de el sunt în majoritatea familiilor din Sângerei. Când le treci cu vederea îți răscolesc amintiri din copilărie, adolescență și tinerețe… Beneficiază de serviciile salonului FOTO și mulți oameni în etate pe care îi stimează foarte mult. Nu știu dacă este om în orașul și raionul Sângerei, care nu a beneficiat de serviciile sale. Arta fotografică ce necesită o atenție deosebită față de fiecare persoană. Se bucură de respectul clienților. Recompensa pentru munca depusă este satisfacția. Când fotografiază sau filmiază sentimentele îl duc într-o lume aparte, a eternității. Prin aceste imagini, fiecare își formează un univers al amintirilor. E păcat că despre unele momente ale vieții, poți vorbi doar prin amintiri sau prin imagini imortalizate. În clipele când le răscolim savurăm plăcerea de a chema anii din scurgerea timpului. Când privești o fotografie realizată de Ion CUCOȘ îți apar în memorie aspecte importante ale timpului, și clipe trăite. Viața trece într-un ritm vertigios, de aceea cu ajutorul aparatului de fotografiat surprinde momente importante a evenimentelor sentimentale și de bucurie. Grație reformei informaționale și a concurenței e foarte dificil să supravețuești. Dar cu optimism, profesionalism și multă Ion CUCOȘ reușește să-și realizeze experiența în arta fotografică. Îndrăgostit de profesie, pasionat de ceia ce face, mai mult de 40 de ani își îndreaptă pașii spre locul de muncă, acolo unde îl așteaptă universul prezentului și trecutului a chipurilor de oameni de pe pozele făcute în salon. Îl poți găsi în fiecare zi la muncă fiindcă el e unicul fotograf cu o asemenea carieră. Vremuri trec și vin, cu schimbări și idei noi. De fiecare dată Fotograful încearcă să facă ceva nou deosebit. Fotografiile de promoție le face foarte calitativ și profesional. Clienții sunt mulțumiți de operavitate de pozele pentru acte. La restaurarea celor învechite lucrează foarte minuțios și cu mare atenție. Fotografiile artistece color sunt ca o modalitate de exprimare artistică a autorului. O altă modalitate este și imprimarea fotografiilor pe diferite obiecte: cană, țeseturi, maiou etc… Mergând în pas cu timpul, pasiunea de fotografie a rămas aceeași cu eternul. Această pasiune cu tot misterul ei i-a transmiso și fiului Vladimer, care a început arta fotografiei, învățând de la tatăl. Pe lângă aceste calități este un bun familist, un om, care cunoaște taina menținerii focului aprins în vatră.
Cele 60 de de toamne le-ai adunat într-un buchet cu a lor farmec, rodnic de tot ce ai realizat. Să ne fii sănătos, să te bucuri de viață în continuare. Razele fericirii să-ți lumineze chipul întru realizarea și împlinirea a tot ce îți stă în cale.
Florile maturității să-ți arunce-n cale petalele jubiliare, pe care să mergi până la adânci bătrânețe. Să-ți păstrezi spiritul profesionist de a dărui mici bucurii oamenilor. La mulți ani!
Cu drag, soția Maria, feciorul Vladimer, nora Dorina, nepoțica Cleopatra, familia MIRON și toți cei ce te iubesc