DISTRIBUIȚI

Părintele Dumitru Stratulat, parohul Bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” din satul Bănești, Teleneşti, a scos de sub tipar prima sa carte de versuri – ”Floarea Dragostei”.

Primii cititori ai cărții au fost cadrele didactice și elevii din Gimnaziul Bănești, unde părintele de mai mulți ani predă ore de religie.
Alina Pascaru, anterior directoare a gimnaziului respectiv, iar acum șefa Direcţiei Generale Educaţie Telenești, ne-a spus cu emoţii, că versurile incluse de părintele Dumitru în prima sa plachetă sunt dedicate memoriei soției sale, Rodica, trecută nu demult la cele veșnice după o grea suferință:
”Fiecare poezie este de fapt un imn închinat dragostei curate, pur omenești, unei familii fericite, care a fost și rămâne exemplu pentru comunitatea noastră şi toţi ce-i care îi cunosc. De fapt, elevii de la gimnaziul din localitate nu o dată au recitat în cadrul diverselor evenimente versuri semnate de părintele-paroh şi profesorul lor de religie. Sfinţia sa cu multă dragoste şi răbdare predă copiilor nu doar lecții de religie în sălile de clasă, dar şi învăţături, exemplu şi sfaturi care le vor prinde bine în viaţă”, spune dna Pascaru.

Continuarea citiți în n.32 din 13 august 2021