DISTRIBUIȚI
Edible dandelions and dandelion jam

Păpădia a fost o plantă populară de mii de ani, și proprietățile sale medicinale au fost utilizate în tratamentul diferitelor boli și condiții de sănătate.
Detoxifică ficatul, stimulează producția de bilă, regleaza nivelul de colesterol, trateaza alergiile, și este de mare ajutor pentru femeile gravide și femeile aflate în menopauză.

Cel mai bine este să o consumi de la începutul primăverii, în luna aprilie, și o poti recolta din locuri care nu sunt prea poluate. Tulpina este cea mai benefică parte, deoarece tratează diabetul, purifica sangele, regleaza metabolismul, si trateaza problemele de stomac.
Frunzele sale sunt bogate în vitamine și pot fi adăugate la salate
și diferite mese pentru a te ajuta să pierzi în greutate și sa iei nutrientii necesari. Florile sale sunt folosite în prepararea siropului, care purifică sângele, ajută la digestie și ameliorează tusea.

Păpădia: luptă impotriva cancerului si diverselor probleme de sanatate
Trebuie să cureti rădăcinile, sa le tai și sa le lasi sa se usuce la aer proaspăt, timp de 15 zile. Atunci când acestea sunt uscate, vor fi crocante la atingere, și ar trebui să le păstrezi într-un borcan într-un loc întunecat, rece.
Rădăcinile sunt extrem de benefice pentru ficat, vezica biliara, rinichi, si limfei, si eficient in a trata constipatia, acneea, hepatita, reumatism, constipație, precum și chisturi, tumori și cancere.

Continuarea citiți în nr. 14 din 24.04.2020