DISTRIBUIȚI

Ziua internațională a Pământului a fost inaugurată dintr-o mișcare a studenților și a devenit un eveniment educativ și informativ. Inspecția de Mediu din Sângerei folosindu-se de această ocazie, insistă asupra problemelor de mediu ale Terrei; poluarea aerului, apelor și a solului, distrugerea ecosistemelor, dispariția a mii de specii de plante și animale, epuizarea resurselor naturale.

Potrivit lui Anatolie Motruc, șeful Inspecției Ecologie, se insistă asupra soluțiilor care permit eliminarea sau cel puțin minimizarea, efectelor negative ale activităților oamenilor.
Astăzi, 22 aprilie, în raion și republică, cât și pe întreaga planetă, se va marca Ziua Pământului. Această dată are semnificația de a mobiliza eforturile oamenilor să întreprindă acțiuni hotărâte pentru a ocroti scumpa și frumoasa noastră planetă albastră –Pământul. „Cu fiece an devine tot mai pronunțat pericolul ce amenință Terra – Schimbarea climei. Acest fenomen se produce sub acțiunile așa- numitor gaze cu efect de seră. Într-un interval de timp mai lung Pământul trebuie să emită energie în spațiu cu aceeași intensitate cu care o absoarbe de la soare. Energia solară ne parvine sub formă de radiație cu lungime de undă scurtă. O parte din această radiație este reflectată înapoi de suprafața pământului, precum și de atmosferă.

Continuarea citiți în n.18-19 din 22 aprilie 2022