OMUL SĂPTĂMÂNII

OMUL SĂPTĂMÂNII

259
DISTRIBUIȚI

Andrian POPOVICI

Coordonator Serviciul Tineret și Sport, Consiliul raional Sângerei

Andrian POPOVICI s-a născut la 31 mai 1988, în satul Scumpia, raionul Fălești, satul unde și-a petrecut și copilăria.

În anul 2009 a absolvit cu succes Facultatea: „Tehnică, Fizică, Matematică și Informatică” din cadrul Universității de Stat „Alecu Russo” din orașul Bălți, Specialitatea: „Profesor de Educația Tehnologică”. Mai apoi a urmat masteratul în cadrul aceleiași facultăți, astfel în anul 2011 a obținut Diploma de masterat cu titlul de master în Științe ale Educației, specialitatea: Tehnologii de Instruire și Producere.

În anul 2010 a fost angajat în cadrul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din satul Drăgănești, raionul Sângerei, în calitate de profesor de Educația tehnologică iar ulterior a deținut funcția de șef de gospodărie a aceleiași instituții, până în primăvara anului 2014.

A decis să aleagă domeniul în care activează, deoarece activând cu elevii la școală îi făcea o deosebită plăcere să organizeze diverse acțiuni de instruire, sportive, distractive și educative. „Din acest motiv știind că în sarcina Serviciul Tineret și Sport revine anume lucru de a prospera viața tinerilor, am hotărât să depun efort anume în această sferă. Motivul cel mai mare este faptul că întreg viitorul R. Moldova este în mâna acestei categorii de vârstă, dacă vom avea grijă să-i creștem corect și viitorul va fi mai prosper”, mărturisește Andrian POPOVICI.

Vine în fiecare zi la serviciu din marea dorință de a contribui la schimbarea spre bine a gândirii și acțiunilor tinerilor, dar și de ai implica în guvernarea raionului Sângerei. „Tinerii sunt acei care aduc mereu idei noi și soluții la unele probleme mari”.

Modest din fire ne-a relatat că a obținut mai multe rezultate. Un rezultat de bază faptul că s-a reușit sporirea considerabilă a participării tinerilor la organizarea diferitor acțiuni, activități de ordin social (ecologice, educative, petru sănătate) și desigur la luarea deciziilor în aceste domenii.

De asemenea „Au început a se dezvolta valorile pozitive ale tinerilor în domeniul voluntariatului, or, voluntariatul stă la baza dezvoltării accelerate a condițiilor bune de trai în întreaga lume. Un alt rezultat impresionant este faptul că împreună cu Serviciul Tineret și Sport al orașului Sângerei, Centrul de Resurse pentru Tineret „Progres” și Primăria orașului, am cucerit la finele anului 2014 titlul: „Sângerei-Capitala Tineretului 2015”.

Pe viitor, planul numărul unu este instituirea Consiliului raional de Tineret, unde se vor concentra tineri din toate localitățile, pentru a contribui la o comunicare mai mare cu situația din orice colț al raionului. Își mai dorește și dezvoltarea calității în rândul tinerilor privind necesitatea de a fi voluntar.

Și nu în ultimul rând pe viitor speră să fie atrase și implementate cât mai multe proiecte pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a tinerilor cât și întregii societăți.