OMUL SĂPTĂMÂNII

OMUL SĂPTĂMÂNII

Mariana DANDARA

475
DISTRIBUIȚI

Elena PLEȘCA

Asistentă socială în comuna Prepelița

Elena PLEȘCA, s-a născut la 5 aprilie 1969 în satul Prepelița, Sângerei.

După absolvirea școlii medii din localitate, și-a continuat studiile la Colegiul de Economie din satul Gâsca, Căușeni. După finisarea studiilor, s-a reîntors în sat unde se încadrează în câmpul muncii specialist pentru copiii din familiile social-vulnerabile.

În 2003 a activat în cadrul primăriei din sat în calitate de secretar dactilograf.

Din 2006 a început frumoasa și dificila activitate de asistent social în primăria din localitate. Doi ani mai târziu a fost angajată de Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei de asemenea ca asistent social comunitar și până în prezent se dedică sufletește în fiecare activitate.

Sensibilă, emotivă, sinceră și cu multă dragoste pentru semeni a decis să aleagă anume acest drum, pentru a le fi aproape, a le cunoaște durerile și a le face zilele mai frumoase. Anume dragostea și grija față de semenii săi au motivat-o să aleagă o profesie a cărei noblețe rămâne a fi de nedescris.

Vine în fiecare zi la serviciu din dorința de a sta de vorbă cu oamenii, în special cu vârstnicii, pentru că ei au cea mai mare nevoie. Optimismul incurabil îi dă putere să aducă în casele acestor oameni lumina speranței, încrederii și credința că ziua de mâine va fi altfel. Copiii și familiile social – vurnerabile ce le are în grija sa i-au devenit pe parcursul acestor ani a doua casă, le cunoaște problemele și necazurile, cu ea împărtășesc bucuriile și succesele.

Elena PLEȘCA iubește necondiționat și își dedică majoritatea timpului pentru a se implica în sporirea calității vieții persoanelor în etate, familiilor defavorizate, participă activ în reabilitarea și integrarea celor aflați în dificultate.

Consideră că cele mai frumoase rezultate obținute sunt privirile pline de speranță a persoanelor ce le oferă ajutor și sprijin, sunt realizările lor, zâmbetele și sincerele cuvinte de mulțumire și recunoștință.

Chiar dacă are succese incontestabile pe viitor își dorește să ajute oamenii și mai mult, să contribuie la crearea celor mai benefice condiții de trai pentru familiile social-vulnerabile, să încălzească cu bunătatea sa sufletele bătrâneilor. Activitatea sa confirmă un model incontestabil de bunătate, omenie, cumsecădenie, onestitate și dorința de a se implica cât mai mult în sfera socială.

Cu aleasă modestie, Elena PLEȘCA în ajunul Sărbătorii Profesionale a Asistenților Sociali a venit cu un sincer mesaj de felicitare:  „Adresez cele mai calde cuvinte de felicitare pentru toți colegii, inclusiv pentru șefa direcției Maria HUZUN. Vreau să le doresc multă sănătate, răbdare, putere, perseverență, pace în suflete și bunăstare în familii”.