Omul săptămânii

Omul săptămânii

561
DISTRIBUIȚI

Sergiu OȘLOBANU Campionul mondial la SAMBO,
seniori, Casablanca, Maroc

Sergiu OȘLOBANU s-a născut la 28 decembrie 1986 în satul Chișcăreni. Și-a petrecut o bună parte a copilăriei în satul de baștină, după care a plecat în municipiul Bălți.
În perioada anilor 2005-2010 a urmat studiile în cadrul Institutului Nistrean de Economie și Drept din Bălți, facultatea: Drept. Doi ani mai târziu a obținut Masterul în Drept. În perioada anilor 2012-2015, urmează facultatea de Economie.
Din anul 2013 activează în cadrul Clubului Sportiv Central al Armatei Republicii Moldova.
Sinceritatea, inteligența și omenia sunt calități primordiale în viața campionului.
A ales domeniul în care activează pentru că fiind o fire foarte curioasă și-a dorit să cunoască toate subtilitățile acestui sport. „La noi în sat exista o secție de JUDO condusă de antrenorul, Iulian PIATCOVSCHI, fregventată de colegi mai mari cât și de seama mea. Entuziasmul cu care ei povesteau despre tot ce se petrece acolo m-a făcut ca într-o zi de luni să încep antrenamentele și să le fregventez zilnic cu mare interes”, mărturisește Sergiu OȘLOBANU. Este convins că sportul pe lângă sănătate, mai reprezintă putere, voință, este ceea ce își dorește cu ardoare să facă pe tot parcursul vieții. Un pasionat înrăit, un luptător pentru care primordial rămân a fi antrenamentele și dorința de a obține cele mai impresionante rezultate.
A ales acest domeniu pentru că adoră să meargă la antrenamente în fiecare zi. Micile excepții le face de sărbători, pentru că îi place să le petreacă alături de familie și oamenii la care ține cu adevărat.
Pe parcursul a 17 ani, sportul ia devenit o parte din sine, un medicament prețios necesar în fiecare zi trupului și sufletului.
Nu îl motivează nimic ieșit din comun, face doar ceea ce-i place cu adevărat.
Pentru Sergiu OȘLOBANU, fiecare medalie este foarte importantă. „Prețuiesc până și micile înfrângeri, pentru că datorită lor inclusiv, am ajuns să mă bucur azi de succes și apreciere”.
A obținut de-a lungul anilor rezultate impresionante, ducând în acest mod faima raionului Sângerei peste hotarele țării. Printre cele mai semnificative rezultate se numără: În anul 2002 a ocupat locul II la Campionatul European de copii din Bulgaria, 2006 – a obținut locul II la Campionatul European Juniori din Grecia, 2007 – a fost premiat cu locul III la Campionatul Mondial din Lituania, anul 2013 – locul III la Campionatul European Seniori, Italia, 2015 – a ocupat locul I la Campionatul Mondial Seniori Casablanca, Marocco. De asemenea a devenit multiplu campion al Republicii la Sambo și Judo, cât și la diferite turnee.
Pe viitor își dorește să muncească la fel de mult, cu aceiași recunoștință părinților, antrenorului și oamenilor care îl susțin. „Cu aceeași credință și mulțumire Bunului Dumnezeu pentru tot ce am în acest moment. Pe lângă cariera în sport, bineînțeles îmi doresc o familie a mea cu mulți copii”.