Olimpicii raionului au cules laurii cunoştinţelor

Olimpicii raionului au cules laurii cunoştinţelor

64
DISTRIBUIȚI
Poză-simbol

Luna februarie este perioada în care elevii culeg, în cadrul olimpiadei raionale roadele muncii lor asidue depuse zilnic pe băncile şcolii. Din cei 8568 de elevi înscriși pe listele registrelor instituțiilor, la olimpiada raională din acest an, au participat 575 elevi, 197 dintre ei au revenit la baștină învingători şi premianţi. La acest concurs, și-au delegat echipele de elevi 37 din instituțiile școlare, pentru a le reliefa competențele, nivelul de cunoștințe, capacitățile și aptitudinile dezvoltate la cele 16 obiecte de studii.

Pentru elevii participanți, șansa de a se manifesta la concursul raional al cunosțințelor vine din rezultatul eforturilor depuse pe toată durata anului de studii, ale notelor obţinute, implicării active și îndeplinirii atât a cerințelor curriculare cât și extracurriculare, iar pentru cei mai buni dintre aceştia, roadele sunt mai dulci şi mai bogate, fiindcă ei sunt olimpicii raionului. Conform datelor oferite de reprezentanții Direcţiei Educaţie Sângerei (DES)în acest an, de: locul I s-au învrednicit 47 de elevi, locul II- 50 de elevi, locul III- 49 de elevi și 51 de participanți au obținut mențiuni.
Cele mai multe locuri premiante le-au revenit la două licee din raion, astfel pe primele poziţii plasându-se LT „Olimp”din Sângerei, care a avut 66 de participanți și care a obţinut 37 de locuri și LT „A.Agapie”din Pepeni, de la care au participat 64 de elevi, în total în instituție întorcându-se 38 de diplome de participare. …

Continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 12, din această săptămână