DISTRIBUIȚI

Recent, în incinta Liceului Teoretic Mihai Eminescu din orașul Sângerei, a avut loc prima ședință a Consiliului Consultativ al Elevilor din raion. De la bun început, consilierii, împreună cu mentorul lor, Ion ROȘCA, au decis să se prezinte pentru a evita neînțelegeri pe plan profesional.
După prezentarea alocțiunii fiecărui delegat al instituției respective, s-a constatat că Consiliul de Elevi este format doar din elevi cu spirit de responsabilitate, inteligență și creativitate; capabili de rezolvarea unor probleme stringente. Astfel, printre participanți, au fost prezenți olimpicii disciplinelor limbii române și limbii franceze, care au participat la diferite proiecte de voluntariat și, în general, copii cu performanțe la învățătură. În această zi, au fost aleși, cu vot unanim, președintele consiliului – Dan GHERMAN, de la L.T. ,,I. Creangă” din s. Rădoaia, precum și vicepreședintele – Victoria VITU, eleva L.T. ,,N. Casso”, s. Chișcăreni, dar și secretarul executiv – Daniela PÎNTEA, L.T. ,,A. Agapie”, s. Pepeni. Tot aici au fost numiți și responsabilii departamentelor: juridic, cultural, finanțe, mass-media. La fel, Biroul Consiliului a fost votat cu înalt grad de toleranță.
În concluzie, Consiliul a decis să-și axeze activitățile ulterioare pe o comunicare eficientă cu reprezentanții responsabili din școli în privința susținerii și promovării elevilor cu CES din raionul nostru.
Igor GOREA, reprezentantul L.T ,,Pan Halippa” s.Cubolta