„Olimp” este tărâmul unde trăieşte, munceşte şi visează

„Olimp” este tărâmul unde trăieşte, munceşte şi visează

255
DISTRIBUIȚI
În poză: Ludmila ŞIŞCANU

Ludmila ŞIŞCANU, directoarea Liceului Teoretic „Olimp” din oraşul Sângerei înscrie neordinare pagini în reformarea sistemului educaţional, în promovarea unei şcoli prietenoase copilului. Ea instituie zi de zi o prestaţie asemeni instituţiei care o conduce, ca aspect şi imagine.

Colegii săi similari din România, fiind în mai multe schimburi de experienţă, au apreciat cu multă admiraţie,că prin tot ce face pentru instituţia şi elevii liceului directoarea SIŞCANU, i-a depăşit cu mult. Ei văd aceste schimbări de la o vizită de lucru la alta. Parteneri de proiecte, ca Gheorghe CAVCALIUC, comisarul adjunct al Inspectoratului General de Patrulare a mărturisit că „Liceul „Olimp” a întrecut instituţiile şcolare din capitală, cu atâta acurateţe este amenajat, atât în exterior,cât şi în înterior şi bine dotat. În acest sens harul doamnei directoare este incontestabil”.
Acesta este obiectivul ei: crearea unei instituţii moderne: acces, relevanţă, calitate.
Liceul este tărâmul unde Ludmila ŞIŞCANU trăieşte, munceşte şi visează. Este la al doilea mandat, al şaselea an când se află în funcţia de manager. Ea îi asigură un zbor spre lumina performanţelor. Succesul este garantat prin intersecţia în care se întâlnesc destinul cu munca asiduă.
„Secretul renumelui de care se bucură şcoala noastră e până la urmă unul uşor de desluşit. Performanţa, excelenţa, tradiţia sunt concepte după care ne ghidăm.Decenii la rând instituţia noastră s-a remarcat prin profesionalism şi competenţă, prin inteligenţă şi spiritualitate.Liceul beneficiază de o bază materială destul de solidă, deşi oricând ar fi loc de mai bine. Aş trece în revistă câteva dintre resursele materiale ale instituţiei noastre care facilitează procesul educaţional: laboratoarele de fizică, chimie şi biologie, două cabinete de informatică, cabinet de istorie modernizat cu elemente muzeistice, centrul de resurse, sala de sport, sala de festivităţi, sală de dans, echipamente didactice de nivel superior şi table interactive, sistem de evaluare, videoproiectoare, mobilier modern, sistem se supraveghere video, bibliotecă dotată cu volume de colecţie, toate acestea venind în întâmpinarea elevilor şi profesorilor din instituţie”, susţine directoarea…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 48 din această săptămână