Oferă o nouă șansă

Oferă o nouă șansă

27
DISTRIBUIȚI

Se spune că în viață orice om merită o a doua șansă pentru orice ar face. Chiar și atunci când greșește… Și de multe ori acorzi a doua șansă și a treia, și a patra, și a N-a șansă, dar tot degeaba…Nu este prețuită „ oferta”. Uneori se întâmplă ca și cei care au primit a doua și a treia, și a N-a șansă să-și dea seama de ce n-au prețuit abia după ce s-au terminat toate… Când deja e târziu pentru „o  nouă șansă”. Ceea ce este foarte important este că această șansă, în primul rând, ți-o oferi ție și apoi celorlalți. Tu ești primul care încerci să te descurci cu această nouă șansă.

Și totuși, se merită să acorzi „ a doua șansă?” Din proprie experiență, vă zic să acordați a doua și chiar  treia și, dacă va ține, și a N-a șansă… fiind conștienți că poate nu va fi valorificată „ oferta” voastră, dar cel puțin veți arăta că sunteți oameni de caracter și că vă pasă. Și vă mai provoc să acordați și a N-a șansă în orice domeniu al vieții voastre, nu doar persoanelor dragi. O multiplă încercare de a demonstra că ați învățat ceva și ați ajuns să cunoașteți ceea ce se petrece în jurul vostru vă va aduce la un moment dat satisfacții.

Vorba ceea, omul cât trăiește  învață, nu este doar o pildă, este, înainte de toate, experiența celor care au învățat pe tot parcursul vieții și s-au acordat atât lor, cât și altora din jur toate șansele de care au avut nevoie pentru a ajunge la final mulțumiți de ceea ce au făcut.

Sunt conștientă că unii nu veți fi de acord cu mine și poate nu veți  acorda nici măcar a doua, ca să nu mai zic de a nu știu câta șansă… Fiecare acționează cum vrea și cum gândește…Mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi se va bucura sau îi va părea rău de hotărârea sa.

Deci, oferă nu doar o nouă șansă, ci oricâte este nevoie. Nu fi egoist și nu te  gândi doar la faptul că „ cedezi” în fața celorlalți, gândește-te că tu ești primul care merită să ducă cu bine la sfârșit ceea ce a început într-o altă zi.

Tatiana Găleanu, satul Rădoaia