DISTRIBUIȚI

 

A plecat din viață colegul nostru Gheorghe Țurcanu

În Duminica Floriilor s-a stins din viață colegul nostru Gheorghe Țurcanu, soțul directoarei Publicației „Ecoul Nostru”, Maria Țurcanu. În ziua de joi, 16 aprilie, el urma să împlinească 65 de ani. Îi pregătisem un mesaj cald de felicitare și sufletele pline de emoții pentru a-l felicita, a-i face daruri și a împărtăși cu el și familia sa frumoasă bucuria jubileului. Dar, cu mare regret, cu lacrimi în suflet și pe chip conștientizăm că nu a fost să fie. În noaptea de duminică către luni, 13 aprilie, s-a stins pe patul de spital al Secției reanimare. S-a stins cu o lacrimă prelinsă pe obraji, semne că-i pare rău că părăsește această lume și pe cei dragi inimii sale, membrii familiei sale deosebite. S-a stins cu dor de ei, copiii și nepoțeii dragi, toți fiind asezați cu traiul departe, în străinătate.
Ani în șir de existență și editare a ziarului el a fost reperul principal. În fiecare zi de joi, el avea suprema grijă să ne aducă ziarul de la Tipografia Bălți unde îl edităm, să-l predea mai apoi la Centrul Poștal Sângerei, pentru a ajunge a doua zi la cititorii noștri. În mediul tipografiei, el era așteptat, stimat și respectat. Era de neînlocuit și pentru noi, colegele sale de redacție. Mereu venea în ajutor când era nevoie de mână de bărbat. La toate se pricepea, îi ieșeau lucrurile perfect executate, reparate, înnoite.
Se bucura mult de dragostea copiilor și a nepoțeilor care-l venerau. Se bucura de stima și dragostea soției: bună pentru el, iertătoare, blajină, mult prea grijulie, perfecțiunea inteligenței și a acurateței. Se ruga să mai fie lăsat lângă ea și cu ea. Nestinsele ei rugăciuni l-au ajutat, i-au mai dat puteri să fie mai puternic, să depășească insuficiența cardiacă, să creadă în minuni de vindecare.
Ne doare că i s-a stins suflarea, găsindu-și ogoire în țărână. Ne pare rău să vorbim de acum încolo de el la trecut: că a fost, că a iubit, că s-a dăruit, că a visat, că a reușit în viață, că a fost iubit, adorat de cei dragi, frumoasa sa familie, rudele, apropiații. Și va fi mereu iubit și de acolo din lumina eternității sale, care l-a cuprins.
Alături de durerea familiei regretatului coleg, suntem și noi, colegele, împărtășind suspinul inimii îndoliate a directoarei noastre.
În Cetatea Domnului dorim să se simtă în liniște, în pace, vindecat.
Echipa „Ecoul Nostru”

Veșnică amintire celui care a fost Gheorghe Țurcanu
Dumnezeu a luat în lumea sa pe unul dintre bunii și fidelii creștini ai Mănăstirii care o ctitoresc „Sfinții Arhangeli Mihail și Gavriil” din Bocancea. A luat un frate bun creștin și un ctitor al Mănăstirii care a fost împreună cu sora Maria, soția și fiica Rodica și întreaga familie. Știindu-l că suferă adeseori de la bolile care îl încercau, m-am rugat mult, cu nestinsă credință și speranță pentru sănătatea sa și pentru a-l învrednici cu putere Bunul Dumnezeu să iasă din molima durerii. De multe ori m-a rugat el să înalț rugăciuni pentru sănătatea familiei sale, a copiilor și a nepoților. A fost voia Domnului să procedeze astfel, până aici, până la acest moment să-i lase deschis drumul în viață și în această lume. I-a închis o poartă, deschizându-i alta, cu un singur drum către viața veșnică.
Primește-l Doamne și iartă-i greșelile făcute cu voie sau fără de voie, ca pe un bun creștin și de oameni și de familie iubitor. Iar sorei Maria și familiei sale îndoliate, tuturor celor dragi doresc putere și vrednicie pentru a înfrunta durerea și a-i ajuta sufletului regretatului să se ogoiască acolo unde toți drepții odihnesc.
Arhimandritul Pahomii Jugănaru, Mănăstirea Bocancea

Regretatului cumnat, nan Gheorghe Țurcanu, la trecerea în veșnicie
Deplângem cu multă durere și disperare sufletească trecerea în neființă a bunului nostru cumnat și nan al copiilor noștri, soțul surioarei noastre. Am fost lângă el în toate momentele dificile, prin care a trecut. Atât cât a fost posibil, am încurajat-o pe sora noastră să lupte pentru viața lui și am trăit cu durerea ei, susținând-o în toate. Dar voia Domnului și a destinului sunt totdeauna peste voia și speranța noastră. Ne-a durut și ne doare pentru copilașii ei: fiica Rodica și Adrian, feciorul Ruslan și Elena, pentru disperarea și lacrimile nepoțeilor care, neânțelegând încă multe în lumea aceasta, întreabă cu disperare și printre lacrimi: cum așa… bunelul nostru să nu fie, să nu ne întâmpine, să nu ne vorbească și să zâmbească ?…
Dumnezeu dintotdeauna a fost bun cu el și iertător. Dovadă este și faptul că l-a luat în lumea sa în zile mari însemnate, a Săptămânii Patimilor și a așteptatelor Sărbători de Paște, pe care el le aștepta cu atâta înfrigurare. El a rămas ca o lumină a vieții în sufletele noastre și lumina amintirii senine îi vom purta și păstra mereu.
Cu durere pentru plecarea regretatului și durerea familiei și sufletului surioarei noastre: surorile Tamara și Elena, fratele Ion, cumătrul Victor, cumnata Irina, finii și finuții, verișoarele și verisorii, rudele, toți cei ce îl deplând cu regret și durere în suflete.
Dumnezeu să-l odihnească în lumea celor drepți.

La trecerea în eternitate a bunului prieten
Regretăm trecerea în lumea celor drepți a celui care a fost prieten de familie, cumetru, persoană săritoare la nevoie, care a fost soțul prietenei noastre și distinsei doamne Maria Țurcanu, tatăl fiicei Rodica, a fiului Ruslan, a ginerelui Adrian și nurorii Elena, a celor mai dulci nepoței: Marius, Matei și Cristinel, a nepoțicăi Anișoara. Cu toții sunt răpuși de durerea pierderii omului drag, vieții, familiei. Nenumărate eforturi a făcut el să depășească orice criză de sănătate. Nenumărate eforturi a făcut buna sa familie, să-i prelungească viața, să-l scoată împreună cu medicii noștri din multe momente critice pentru sănătatea sa. Și au reușit de foarte multe ori, readucând bucuria în viața tuturor, celor dragi prin obținerea însănătoșirii și depășirii crizei de sănătate.
Împărtășim durerea pierderii cu întreaga familie îndoliată și suntem alături în aceste momente de incomensurabilă durere și pierdere. Îi vom păstra vie amintirea. Ne va fi dor de el. Ne dor și ne vor durea ori de câte ori lacrimile soției regretatului prieten, lacrimile copiilor, care l-au pierdut pentru totdeauna. Îl vom aștepta să vină.
Exprimăm profunde condoleanțe celor dragi, care-l deplâng. Ne rugăm să se simtă bine acolo, în catedrala veșniciei.
Cu cele mai luminoase amintiri, familiile Balea, Dubenco, Serbușca, Șișcanu, Grosu, Scorpan, Starâi, Cucoș, Golban, Moroșanu, Luțcan.

Îndurerată prietenă, Maria Țurcanu și dragii tăi copilași, plini de durerea pierderii iubitului tătic și bunic: primește din partea sufletelor noastre și a inimii familiei în întregime sincere compasiuni și alinare pentru durerea care ți-a inundat inima și viața, aceste momente de viață dinaintea Învierii Domnului și așa adumbrite de alte probleme epidemiologice din lume și din comunitatea noastră. Știm și conștientizăm prin ce suferințe treci. Te îndemnăm să fii puternică și trebuie să fii, cum dintotdeauna ai fost. Este necesar să le înfrunți și depășești pe toate. Am trecut și noi prin durerea pierderii omului drag. Îți simțim deznădejdea din suflet, disperarea, durerea: ai de-i păstra amintirea, neuitarea și de a încuraja copiii a se învăța a trăi cu lumina lui din veșnicie.
Dumnezeu să-l ocrotească cum știe el mai bine.
Sincere condoleanțe din partea familiei Atanasov, inclusiv Ecaterina Atanasov, fiicele Angela și Mariana.

Colectivul Centrului Poștal Sângerei exprimă sincere condoleanțe dnei Maria Țurcanu, directoarei publicației „Ecoul nostru” , familiei, rudelor în legătură cu decesul subit al soțului său, Gheorghe Țurcanu.
Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-i așeze sufletul în rândul celor drepți.

Echipa de editori de la Tipografia Bălți care participă nemijlocit la editarea Ziarului „Ecoul nostru” de la Sângerei, exprimă sincere condoleanțe doamnei Maria Țurcanu, directoarea publicației, în legătură cu decesul prematur al soțului, Gheorghe Țurcanu. În mod constant am colaborat , inclusiv cu regretatul de-a lungul multor ani. L-am cunoscut ca pe om de mare omenie, cu suflet generos și priceput în toate, cu mâini de aur și săritor la nevoie. Ne doare sincer și profund sufletul din noi pentru că el atât de prematur a pierdut lupta sa cu boala.
Dumnezeu să-l odihnească în liniște și să-l primească în Împărăția celor drepți.