DISTRIBUIȚI

Cetățenii raionului Sângerei sunt îngrijorați de creșterea prețului la gazele naturale. Fiecare dintre ei își cântărește greutatea buzunarului , apăsat de povara că nu va putea achita prețul pentru consumul gazului consumat. Dacă pentru luna noiembrie, potrivit estimărilor ei vor achita 11 lei și 8 bani( cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale, apoi nu știu ce va arăta iarna în continuare. Oamenii se află într-o incertitudine totală, se tem să nu înghețe de frig. De la scumpirea drastică a gazelor naturale pornesc celelalte necazuri, legate de scumpiri. Va continua scumpirea tuturor produselor de care au strictă necesitate pentru a supravețui. Aceste lucruri le-am dedus din dialogurile cu mulți dintre consumatori.

Se îngrijorează locuitorii de la blocuri, cei care depind direct de gazul care vine prin țeavă. Alte alternative de a ne încălzi în această perioadă de iarnă ei nu au. „ De aceea și suntem total îngrijorați”, ne-au spus soții Lidia și Ion Hadârcă din or. Sângerei. Și nu numai ei. Fiecare familie care locuiește la bloc sau care își are casa gazificată își pune această problemă:„ Cei de sus auzim că promit că nu vom îngheța, că fac totul ce le stă în puteri să trecem cu bine și peste iarna aceasta. 0ricum frica ne este mare. Piedicile sunt multe și mari. Sunt mulți care bat din palme ca noua guvernare să nu poată scoate poporul cu bine din iarnă”, susțin deschis oamenii în largul pieței, în oricare dialog care-l au între ei.
Zahar Tanasiuc, de 80 de ani a spus că nu de scumpirea gazelor se îngrijorează, ca și toți vecinii săi, care discută problema în cauză. Vom mai strânge cureaua, cum se spune, vom mai economisi și vom achita consumul., scump cum va fi. De mintea lui Putin mi-i frică, să nu închidă robinetul, impunându-ne condițiile restituirii datoriilor istorice, care în realitate nu sunt ale noastre”, susține consumatorul.
Ar bate din palme tot dintre „ai noștri,” pentru un eventual eșec, să înghețe oamenii în apartamente.

Continuarea citiți în n.47 din 19 noiembrie 2021