Observatorii OSCE în vizită la ziarul „Ecoul nostru”

Observatorii OSCE în vizită la ziarul „Ecoul nostru”

57
DISTRIBUIȚI
În poză: Observatorii OSCE LA „EN”

Circa 11 experți și aproape 230 de observatori ai Organizației pentru Securitate și Cooperare din Europa (OSCE) monitorizează campania electorală, activitatea organizațiilor electorale și a instituțiilor guvernamentale. Observatorii se întâlnesc atât cu reprezentanții societății civile, cu cei ai partidelor, autorităților, cât și cu mass-media.
Ei vor urmări întreaga perioadă electorală.


Observatorii pe termen lung ai OSCE, Serv VIMERS și Kinga BASEVICI vor monitoriza, evalua și raporta principalele constatări privind observarea mediului politic și electoral în ansamblu, conduita organelor de gestionare a alegerilor și a media, campaniei electorale, echității de gen, respectării drepturilor de a alege și de a fi ales, de vot și a procesului de numărare a voturilor, de soluționare a contestațiilor electorale și alte aspecte importante ale procesului din Sângerei, Fălești și Ungheni, în conformitate cu metodologia elaborată anterior și recunoscută internațional.
Luni, redacția noastră a fost vizitată de acești observatori ai OSCE. Oaspeții au specificat că adună informații și fac rapoarte referitor la desfășurarea scrutinului din 24 februarie.
„Avem o metodologie pe care o aplicăm la fiecare scrutin. Publicăm rapoarte intermediare înainte de ziua alegerilor și acest lucru îl vom face și de această dată,” a menționat Kinga BASEVICI…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 6 din această săptămână