O stea în continuă frumuseţe

O stea în continuă frumuseţe

194
DISTRIBUIȚI

Pe masa de suflet a multor dintre cititori, pe rafturile bibliotecilor, celei a Liceului Teoretic „Olimp” este pusă spre lectură şi savurare cartea poetei Tamara HĂBĂŞESCU, „De vorbă cu o stea”. Poezie cu poezie lecturând, cititorul se convinge că fiecare dintre aceste lucrări poetice sunt un zbor al inspiraţiei autoarei, iar cartea ca atare este o stea în continuă frumuseţe.

Editând placheta de versuri „De vorbă cu o stea” autoarea şi-a împodobit numele, dar şi casa cu nemurire. Cariera strălucită de profesoară la Liceul Teoretic „Olimp” a îmbinat-o armonios cu cea de creatoare de poezie. Atunci când nu are ce face cu sufletul şi emoţiile sale profunde, ea transpune totul în poezie: dorul de mama din veşnicie, dorul de fiica Ala pe care n-a văzut-o de ani mulţi şi greu de acceptat, fiind stabilită cu traiul în Cili, dragostea de ţară – fiind în concepţia „o lume, o comoară”, autoarei. În poezia ei persistă sentimentul candid al dragostei: „Alină-mă, nu mă uita/ Doar ştii sunt numai a ta”. Prin lucrările poetice întrezărim că autoarea este fiinţa de cântec al zilei de ieri, când era tânără şi plină de focul muncii, al dragostei, dăruirii, binelului creator edificat.
Poeta trece versul pe sub privirea fiinţei sale, simte că trăieşte, că visează, că există. Cu aceste accente cartea merge spre sufletele cititorilor îndrăgostite de poezie, dar şi spre cele singuratice. Mulţi dintre ei lecturând-o ,drept recunoştinţă îi doresc autoarei şi cărţii drum bun spre alte inimi şi zbor înalt.
Ne-a mărturisit, că ea când scrie aruncă veşmântul somnului, îşi preface inima într-un scut de lumină: „scriu cu frunza tăcerii şi apun într-un vers ochii plini de singurătate…” În astfel de momente ea vede şi simte cum cade în noapte câte o stea strălucitoare şi stă de vorbă cu ea…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 23 al ziarului din această săptămână