DISTRIBUIȚI

Ceea ce se întâmplă acum în Republica Moldova este o situație fără precedent, una ieșită din comun. Nu doar noi, toate țările lumii se confruntă cu o asemenea situație. În plină pandemie globală, autoritățile din teritoriu mobilizează resursele umane și materiale necesare pentru combaterea coronavirusului. Alături de medici, asistenți medicali care sunt pe prima linie și luptă pentru a salva viețile oamenilor, autoritățile publice sunt în această perioadă printre cei expuși, implicându-se în contracararea pandemiei COVID-19. APL își manifestă deschiderea, or, toți înțeleg pericolul imens ce ne paște și încearcă sa facă pe cât e posibil față acestei mari provocări.
În ultimele 48 de ore în raion nu a fost înregistrat nici un caz de COVID-19. Potrivit medicului epidemiolog la Centrul de Sănătate Publică Sângerei, Gheorghe Balea: „ Numărul total de infectări confirmate în raion rămâne a fi de 11. Două zile în raion e liniște. Credem că aceasta se datorează măsurilor întreprinse de autoritățile raionale și locale. De fiecare dintre noi depinde cât de protejați vom fi. De responsabilitatea fiecăruia depinde cât de repede vom ieși din această dificultate. Foarte mulți mă întreabă când va dispare acest coronavirus? Odată ce a intrat, ea până nu va trece aproape toată populația, nu vom scăpa de acest virus. O parte din populație va face boală, după care va face imunitate, alta – va face anticorpi, iar o altă parte, cu mare regret, va deceda. Se va opri, dar nu știm exact data.
Rog cetățenii să respecte recomandările medicilor și ale autorităților, să aibă grijă de sănătatea proprie și a celor din jur, să respecte măsurile de igienă, să stea cât mai mult acasă și să evite locurile publice. ”

Continuarea citiți în nr. 12 din 10.04.2020