DISTRIBUIȚI

Vasile Luca, noul – șef al filialei „ Sângerei-Gaz”

Vasile Luca a fost numit noul șef al filialei Sângerei a Întreprinderii „Bălți –Gaz” SA, prin ordinul emis de directorul –general al acesteia.
S-a născut în satul Coșcodeni la 4 septembrie, 1965, într-o familie cu 7 copiii, 6 surori și un singur frate.
În anii 1972-1980 a absolvit școala medie din localitate. În anii 1985-1989 a absolvit Școala tehnică( tehnicumul ) Auto și Drumuri din Chișinău, calificându-se drept tehnician pentru exploatare. În anii 2008-2011 absolvește Colegiul de pe lângă Ministerul Transporturilor și Gospodăriei Drumurilor a Republicii Moldova, specialitatea manager pentru transportarea călătorilor.
În octombrie 2017 își continuă instruirea urmând cursurile de formare profesională în științe politice, la Universitatea de Stat „V.Lomonosov” din Moscova. În prezent este student la UCCM, facultatea Drept, Business și Administrare.
Cunoaște două limbi străine, rusa și portugheza. A lucrat în străinătate, în Portugalia și în Federația Rusă, în baza contractelor de muncă încheiate.
Revenind acasă, în 2005 a înființat Compania de prestări servicii taxi, SRL„ Virtim-Lux” , ce activează până în prezent.
Deține o locuință proprietate personală, deține autoturisme și conturi bancare.
Este căsătorit și este tată a doi feciori.

Ivan Orlovschi, într-o nouă funcție de conducere

Ivan Orlovschi a fost numit directorul filialei Sângerei a SA „RED -Nord”, în baza concursului organizat.
El s-a născut la 6 aprilie 1966, în satul Bilicenii Noi. Deține o experiență profesională de primar al comunei Bilicenii Noi, perioada mandatului deținut- 2015-2019.
În anii 2007-2013 a absolvit Instituția neguvernamentală de învățământ superior profesional„ Institutul Baltic de Ecologie, Politică și Drept”. Calificarea obținută este deținerea studiilor superioare juridice, domeniul de formare profesională fiindu-i jurisprudența.
Până la obținerea studiilor superioare, a absolvit Colegiul de miner din Inguleț, obținând studii profesional-tehnice, calificarea tehnician.
Limba maternă este limba rusă. Vorbește fluent limba moldovenească, ucraineană, cunoaște limba franceză. Este comunicabil, deține spirit de echipă și este un bun inovator.
Este căsătorit și educă 4 fiice și un fecior.