DISTRIBUIȚI

Titlul Onorific „Cetățean de onoare al raionului” și toate semnele distinctive au fost înmânate într-o atmosferă festivă, organizată recent, cu participarea cetățenilor distinși. Cei care se bucură de înalta apreciere și calificare sunt profesioniști în domeniul medicinei, învățământului, agriculturii și culturii, au înscrisă o carieră de muncă de valoare și constantă. Conferirea înaltului titlu a fost făcută în baza deciziei Consiliului raional din 29.12. 2020, care a servit drept temei pentru organizarea festivității de conferire.

Potrivit lui Vitalie Tabarcea, Șeful Secției Administrație Publică,„ ținând cont de condițiile de restricție cauzate de pandemia de COVID-19, noi am potrivit momentul de organizare a festivității pentru înmânarea titlurilor onorifice acestor oameni valoroși ai raionului. Acesta fiind și motivul pentru care nu ne-am permis organizarea momentului festiv în timpul ședinței când a fost adoptată decizia de conferire.”

Cu Titlul Onorific Cetățean de Onoare al raionului Sângerei au fost distinși doi medici ai Spitalului raional: Ilie Vizir, ftiziopulmonolog și Alexandra Botezatu, anesteziolog al Secției ATI, Mihai Curciuc, șeful interimar al Direcției Educație Sângerei, Nicolae Lelic, fondatorul SRL „Grădina de Vis” din satul Prepelița și unul dintre cei mai experimentați producători agricoli din raion și Anatolie VIȚU, dirijorul Orchestrei „Busuioc Moldovenesc”. Post mortem a fost distins cu acest înalt titlu regretatul Tudor Balan, fondatorul SRL „ Cozășteanul” și fostul director al unității agricole, mare patriot și iubitor al neamului.
În momentul înmânării înaltelor titluri președintele raionului, Grigore Corcodel a împărtășit celor prezenți: „De data aceasta ne-am propus să identificăm pentru conferirea Titlului „Cetățean de Onoare al raionului” profesioniști, oameni de valoare, care au carieră impresionantă de dăruire profesiei și activității de muncă, și profesioniști, recunoscuți de toți la locul său de muncă și în rândurile cetățenilor care se bucură decenii de dăruirea lor. Sperăm că prin abordarea noastră ne-a reușit să împlinim așteptările tuturor și să-i fi desemnat pe cei mai potriviți acestor motivări de bine”.

Continuarea citiți în nr. 15 din 09 aprilie