Nu vor accepta nici o coaliție

Nu vor accepta nici o coaliție

42
DISTRIBUIȚI

Pentru vox –populi din această ediţie, am propus întrebarea: Da sau nu o coaliţie dintre Blocul „Acum”şi alte partide, care acced în Parlamentul Republicii Moldova?

Vasile DOGA, or. Sângerei: ,,După cum evoluează lucrurile, nu cred că se va forma o alianţă în noul parlament. Alianţe noi am avut şi în componenţa parlamentelor trecute, însă ele şi-au demonstrat ineficienţa. Împărţirea între componente a ministerelor şi dependenţa lor de partidele politice ne vor duce şi mai departe pe calea degradării. Este demonstrat că politicienii sunt proşti gospodari şi stăpâni ai ţării. În fruntea ministerelor de orice ramură trebuie să fie selectate persoane apolitice, care au parcurs toate treptele ramurii sale, buni profesionişti, ce cunosc problemele şi viaţa. Aceasta ne va da o dezvoltare economică şi o îmbunătăţire a calităţii vieţii oamenilor. Dar la noi până când, selectarea cadrelor se face după principiul de pământean şi nu după capacităţi.
Noii parlamentari trebuie să ţină minte, că alegătorii i-au angajat în lucrul lor de deputaţi şi nu invers. Ei trebuie să slujească oamenilor, dar nu ideilor, acesta fiind unicul însemn ideologic care are o însemnătate neschimbată pentru toţi şi întotdeauna”.

Vasile CRIGAN, oraşul Sângerei: „Blocul „Acum”, din care facem parte şi noi, susţinătorii, nu va accepta nici o coaliţie cu celelalte partide care au trecut pragul electoral. Propunerile de a avea un dialog sunt bazate pe minciună. Până la alegeri reprezentanţii „Acum” erau calificaţi trădători de ţară, dar acum sunt solicitaţi în activitate de conducere a ţării prin constituirea unei coaliţii de guvernare? Nu poţi avea încredere, când propunerile vin din partea celor care au pregătite lovituri de după spate, scenarii dubioase, construite pe mişmaşuri, în scopul ca tot ei să conducă şi să deţină puterea în statul Republica Moldova. Susţin poziţia fermă pe care o menţine Blocul „Acum”. Inclusiv faptul că nu acceptă nici propunerea de a prelua de la Partidul Democrat funcţia de prim-ministru. E şi aceasta o capcană. Mă bucur pentru cei din Blocul „Acum”că înţeleg şi îşi dau seama de şiretlicurile şi jocul politic dubios, care se propune. Această părere îmi este întărită de opiniile multor cetăţeni din oraş, care susţinem această formaţiune şi cu care discutăm situaţia politică actuală. Copreşedinţii Vasile NASTAS şi Maia SANDU au bine chibzuită strategia lor: de la proteste în stradă, iată că au ajuns în parlament. Încetul cu încetul se face oţetul. Cu greu, dar altfel nu-i cu putinţă. Prin răbdarea noastră şi susţinerea permanentă, ei au să răzbată prin acest impas şi întuneric, să nu piardă încrederea cetăţenilor şi să scape ţara de corupţie. Cu primul pas al lor în parlament, sunt prevăzute cele cinci iniţiative privind dezoligarhizarea ţării, care o vor propune tuturor deputaţilor din legislativul în constituire. Printre ei neapărat se vor găsi adevăraţi patrioţi care îşi dau seama că ţara şi neamul sunt în pieire, dacă mai rămân în continuare în lanţul oligarhilor, corupţiei şi sărăciei, de care suntem afectaţi până la neputinţă.
Din ţară străină am venit ca să votez pentru Blocul „Acum” şi să rămân acasă. M-am săturat de străinătate. Doresc să mă stabilesc cu traiul în Sângerei, unde mi-i casa, unde mi-i masa, unde mi-i neamul şi vatra”. …

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 13 din această săptămână