DISTRIBUIȚI

Nicolae SanduleacAsociația Presei Independente (API) anunță cu mare tristețe despre decesul la vârsta de 68 de ani, după o boală necruțătoare, a domnului Nicolae Sanduleac, fost director al ziarului „Unghiul” din municipiul Ungheni.
Nicolae Sanduleac a făcut parte din echipa care a fondat ziarul independent „Unghiul” în anul 1997, la scurt timp a devenit director al acestei publicații, pe care a condus-o până în anul 2019. A fost unul dintre cei mai buni manageri de presă din Republica Moldova, premiat în repetate rânduri ca cel mai bun manager al ziarelor membre API. Sub conducerea sa, ziarul a devenit lider de piață în regiune, având cel mai mare tiraj din presa locală din R. Moldova. A fost un om cu demnitate, lider recunoscut, manager înțelept, devotat până la sacrificiu ziarului, un tată și bunic grijuliu și iubitor.
API transmite sincere condoleanțe membrilor familiei și apropiaților răvășiți de durere, suntem alături de colegii jurnaliști de la redacția ziarului ”Unghiul”.
Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Gheorghe MotricalăLa vârsta de nici 55 de ani, a încetat din viață jurnalistul Gheorghe Motricală, directorul şi redactorul-şef al ziarului „Est-Curier” din Criuleni, unul dintre fondatorii Asociației Presei Independente (API) și membru al Consiliului de Administrare API. O moarte subită, total neașteptată și cu atât mai nedreaptă…
Gheorghe Motricală și-a dedicat viața jurnalismului, în 1997 a fondat ziarul independent „Est-Curier”, cu distribuție în raioanele Criuleni și Dubăsari, pe care l-a condus până în ultima zi de viață. Împreună cu alți colegi, a fondat în 1997 Asociația Presei Independente și a contribuit la dezvoltarea ei. A fost un jurnalist bun, conducător și coleg cumpătat, un soț, tată și bunel iubitor.
Pierderea lui Gheorghe este irecuperabilă pentru marea şi frumoasa lui familie, pentru rude și apropiați, lasând un gol imens în sufletele prietenilor, colegilor, a tuturor celor care l-au cunoscut.
Colegii din API sunt alături de familie în aceste clipe de mare durere. Sincere condoleanțe membrilor familiei și colegilor de la „Est-Curier”.
Odihnește-te în pace, drag coleg.