DISTRIBUIȚI

Am mărturisit unei cunoscute zilele acestea temerea că odată cu intrarea în Postul Crăciunului va porni dansul scaunelor și scăunelelor jucate în campania electorală din noiembrie curent. Ce surprize ne mai așteaptă oare la Crăciun și An Nou? Noi, mulțimea, am ales o Președintă a republicii integră, onestă, deșteaptă și ne dorim să avem un nou Guvern și Parlament…, corespunzătoare candidaturi.
Lansase cineva un apel cu ani în urmă și e valabil și acum, să terminăm a ne mânca unii cu alții. Apelul e valabil, dar…Ne mâncăm și o să ne mâncăm în continuare unul cu altul, de aceea vă propun să vă pregătiți de marele spectacol al socialiștilor, șoriștilor, transfugilor-ruși-nilor. Acum ne delectăm cu ghicirea-determinarea: spre care nivel al scaunului mare o apucă Guvernul Chicu și unde se îndreaptă, unde vrea să ajungă președintele în exercițiu Dodon? Pentru delectarea supremă păzea la culise – de acolo vor porni mișcările, mascările, sforile, scenariile.
Există alternativa tradiționalelor spectacole preelectorale, după care – de obicei- scuipătorii și scuipații ( pentru că nu au planete diferite, unde s-ar retrage) se asociază, se ling reciproc, uscându-se, lustruindu-se, de ți-i mai mare greață… e teatru politica asta.

Continuarea citiți în nr. 47 din 11 decembrie 2020