Nu ardeți frunzele

Nu ardeți frunzele

83
DISTRIBUIȚI

     Serviciul Ecologic raional de Stat se adresează cu un apel către populație, autoritățile obștești pentru a preveni poluarea mediului atmosferic în urma arderii deșeurilor și frunzelor, a ierbii uscate, în scopul sănătății populației și protecției mediului.

     Potrivit lui Anatolie Motruc, șeful Serviciului Ecologic de Stat Sângerei, impuritățile nocive care se elimină la arderea deșeurilor și frunzelor se acumulează în stratul inferior al atmosferei – zona de activitate umană intensivă. Ca rezultat, suferă, în special, copiii, oamenii în etate, persoanele afectate de maladii respiratorii, precum animalelele și păsările domestice.
În acelaș timp, pe traseele naționale, unde adeseori se arde iarba uscată și frunzele, aceasta crează și pericole de accidente.
Pentru evitarea poluării mediului, specialiștii Serviciului Ecologic de Stat Sângerei recomandă populației să colecteze deșeurile separat, iar resturile vegetale și frunzele să fie depozitate și acoperite cu sol.
Astfel, frunzele vor fi supuse unui proces de fermentare și se vor transforma în compost, care va putea fi folosit ca îngrășământ natural pentru terenurile agricole.